SECTORUL 6: Se distribuie QR codurile pentru locurile de parcare

locuri de parcare

Primăria Sectorului 6 a început, luni, distribuirea QR codurilor către şoferii care deţin locuri de parcare în această zonă administrativ-teritorială.

Potrivit unui comunicat al autorităţii locale transmis, plicurile care vor ajunge în cutiile poştale ale celor aproximativ 43.950 de beneficiari ai locurilor de parcare conţin un ecuson ce trebuie lipit pe parbriz şi o scrisoare cu instrucţiuni.

Procesul de distribuire a plicurilor se face etapizat şi va dura până la finalul lunii august. Tot până la acea dată, şoferii sunt obligaţi să-şi lipească pe parbriz, la loc vizibil, ecusonul cu QR codul primit.

Amenzi între 100 și 200 lei

Poliţia Locală sau reprezentanţii primăriei verifică, printr-o aplicaţie specifică, autenticitatea QR codului. Neafişarea acestuia se sancţionează cu amendă contravenţională cuprinsă între 100 de lei şi 200 de lei. Amenzile se dau de către Poliţia Locală, fie pe baza sesizărilor, fie a verificărilor aleatorii.

De asemenea, înstrăinarea ecusonului şi afişarea lui într-un alt autovehicul neînregistrat în baza de date a Administraţiei Comerciale Sector 6 se sancţionează cu rezilierea contractului, fără nicio notificare prealabilă. În cazul deteriorării sau pierderii ecusonului, beneficiarul are obligaţia să solicite unul nou la Administraţia Comercială, pe care, de această dată, îl va plăti.

Pentru o singură maşină

În Sectorul 6 se poate aloca un singur loc de parcare pe apartament. Aşadar, se oferă un singur QR cod pentru o singură maşină. În situaţia în care familia deţine două sau mai multe autoturisme, beneficiarul le poate înscrie în aplicaţia „eSector6” ca autoturisme secundare.

Apoi, va putea folosi locul de parcare alternativ pentru oricare dintre maşini, chiar dacă numai una dintre ele deţine QR cod în parbriz. Poliţia Locală are posibilitatea să verifice, pe baza numerelor de înmatriculare, dacă autoturismele sunt sau nu declarate în aplicaţie.

În situaţia în care autoturismul pentru care s-a emis contractul de parcare nu poate fi folosit (de exemplu, este în service), iar şoferul vrea să folosească o altă maşină, trebuie să notifice Administraţia Comercială.

Notificarea va conţine numărul de înmatriculare al noului autoturism, locul de parcare aferent, data de începere şi data de terminare a folosirii acelei maşini provizorii.

Perioada de folosire a unui alt autoturism nu poate depăşi 60 de zile cumulate pe an şi nu pot fi formate din mai mult de cinci cereri.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here