Secretar de stat în Ministerul Sănătății dezvăluie : Vom trăi cu noul coronavirus o perioadă lungă de timp

FOTO: vperemencom/Pixabay.com
FOTO: vperemencom/Pixabay.com

Societatea va trăi o perioadă lungă de timp cu noul coronavirus, a declarat marți, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

„Este o situaţie – din punct de vedere medical – intensă. Virusul nu a dispărut din societate. Astfel încât poate unele dintre măsurile administrative, sociale, medicale le-am pierdut în şirul evenimentelor din ultimele trei luni. (…)

A fost o situaţie nouă. Fără precedent pentru întreaga omenire atât la nivel social, cât – cu atât mai important – şi la nivel medical. (..)

În momentul de faţă, la cum se prezintă lucrurile, vom trăi cu acest virus o perioadă lungă de timp. Trebuie să profităm de această posibilitate, de această fereastră de oportunitate a următoarelor săptămâni, luni de zile pentru a pregăti mai bine cea de-a doua parte a acestuia an”, a afirmat Baciu în cadrul unei dezbateri online, potrivit.digi24.

El a spus că în lupta cu pandemia de coronavirus s-a intrat „cu mâinile goale”, cu stocuri de medicamente, echipamente şi dezinfectanţi insuficiente pentru spitale.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here