Paisprezece grădinițe și școli închise până la finele săptămânii în Capitală din cauza epidemiei de gripă

scoli, gooogle
scoli, gooogle

Paisprezece unităţi de învăţământ din Capitală – grădiniţe şi şcoli – vor fi închise din cauza epidemiei de gripă, până la finalul săptămânii. În Bucureşti s-au confirmat 417 cazuri de gripă în unităţile de învăţământ şi 2.046 de viroze.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti au anunţat miercuri că paisprezece unităţi de învăţământ din Capitală vor fi închise din cauza epidemiei de gripă, până la finalul săptămânii.

Este vorba despre Centrul Social ”Sfântul Andrei”, grădiniţele 4, 47, 50, 60, 207, 229, ”Scufiţa Roşie” şi ”Albinuţele”, dar şi şcolile 66, 70, 88, 162 şi 195. Potrivi oficialior Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, în unităţile şcolare din Capitală s-au confirmat 417 cazuri de gripă şi 2.046 de viroze.

În cazul în care situaţiile şcolare ale elevlor din şcolile ce urmează a fi închise nu au fost încheiate, profesorii vor lua măsuri pentru finalizarea acestor operaţiuni după reluarea cursurilor. Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a anunţat miercuri că se constată o evoluţie epidemică a gripei, înregistrându-se a treia săptămână cu cazuri peste estimări.

Pintea a precizat care sunt condiţiile în care pot fi închise unităţile şcolare, respectiv absenteismul care depăşeşte 20% la clasă sau în şcoală.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here