Scandal în PNL. Rareş Bogdan l-a luat de guler pe ministrul Energiei: O să ne prăbuşim!

Rareș Bogdan, ținut pe bară de Ludovic Orban
Foto: Digi24

Europarlamentarul Rareş Bogdan a sărit la gâtul ministrului Energiei, Virgil Popescu, care a stat ascuns în loc să meargă în Valea Jiului.

Potrivit lui Rareș Bogdan, ministrul Popescu ar fi trebuit să discute deschis cu minerii despre problemele din Valea Jiului. În plus, prim vicepreședintele PNL a mai spus că partidul riscă să își piardă credibilitatea și procentul electoral, dacă va continua cu astfel de episoade.

Rareș Bogdan i-a cerut socoteală lui Vigil Popescu.

„Nu s-a deranjat să se ducă să discute cu oamenii, să detensioneze situația”, a spus Rareș Bogdan în ședința PNL.

CITEŞTE ŞI: Rareş Bogdan a RĂBUFNIT iar la adresa lui Orban: USR a luat faţa PNL la Guvernare!

În prezent, termocentrala de la Mintia nu funcționează din cauza lipsei de cărbune. Ca urmare, orașul Deva este deconectat de la rețeaua de energie electrică, fiind căutate soluții alternative.

Soluţii de moment

Duminică, speriat de amploarea protestelor din Valea Jiului, ministrul Popescu a anuțat, de la București, că minerii își vor primii bani. Ministrul a preferat discuţii la Ministerului Energiei, în loc să se ducă în teren să discute cu minerii și cu șefii acestora.

Potrivit lui Popescu, salariile minerilor vor fi achitate din Fondul de Garantare a creanţelor salariale gestionat de Agenţia de Șomaj. Popescu a spus că la Complexul Energetic Hunedoara sunt nevoie de măsuri urgente.

„Trebuie să se ştie. Complexul Energetic Hunedoara, din 2019, este în insolvenţă. Într-o procedură lungă de reorganizare şi cu un ajutor de stat care trebuie returnat în urma unei decizii a Comisiei Europene. Vechea guvernare a dat un ajutor de stat care a fost ilegal consumat şi trebuie returnat. Sunt datorii foarte mari către furnizori. Ceea ce facem noi acum este o soluţie pe termen scurt pentru ca oamenii să-şi primească salariile”, a spus ministrul.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here