Șarpele din supermarket

Șarpele din supermarket
Șarpele din supermarket

Un șarpe cu o lungime de 70 de centimetri a fost găsit, vineri, într-un supermarket din municipiul Sfântu Gheorghe, pe unul dintre rafturile cu legume/fructe. Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare spun că e posibil ca acesta să fi fost importat odată cu smochinele.

„După ce am fost alertaţi, am luat legătura cu conducerea magazinului şi cu un herpetolog cu care colaborăm şi ne-am deplasat imediat să prindem şarpele care a fost văzut pe raftul cu roşii şi să îl eliberăm în natură, dar, din păcate, până am dat toate telefoanele şi am ajuns acolo, şarpele a fost lichidat de angajaţi, care, desigur, au intrat în panică. Şarpele de casă este o specie protejată de lege şi e chiar util omului, deoarece consumă insecte, şoareci, iar cei mai mari chiar şi pui de şobolan.

Acesta avea în jur de 70 de centimetri şi era un exemplar frumos. A fost găsit pe cutiile cu roşii. Nu ştim exact cum a ajuns în supermarket, dar e posibil să fi fost adus în cutiile cu smochine. Nu e exclus să fi fost în lăzile cu smochine care au fost ţinute la frig, din cauza frigului el a stat într-o stare de semihibernare, iar când a ajuns la căldură, în magazin, să se fi trezit”, a explicat, pentru Agerpres, șeful Direcţiei Sanitar Veterinare Covasna, Siko Barabasi Sandor.

Conducerea magazinului a precizat că imediat după semnalarea prezenţei şarpelui în magazin a retras toate cutiile cu smochine proaspete şi a luat măsuri de igienizare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here