Șapte salariați din învățământul din Timiș au fost răpuși de la începutul pandemiei. Patru erau cadre didactice

Marin Popescu, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Timiş, a declarat, joi, că şapte angajaţi din sistemul de învăţământ au decedat în urma infectării cu noul coronavirus de la începutul pandemiei şi până la ora actuală.

Potrivit șefului ISJ Timiș, dintre aceştia patru dintre aceşti erau cadre didactice.

„Patru cadre didactice au decedat din cauza COVID-19 de la debutul pandemiei până în prezent. Dintre acestea, trei erau de la Liceul Tehnologic ‘Cristofor Nako’ din Sânnicolau Mare. Iar unul de la Liceul Teoretic din comuna Periam. De asemenea, doi angajaţi din rândul personalului auxiliar din Timişoara au decedat, de la Centrul pentru educaţie incluzivă ‘Dumitru Ciumăgeanu’ şi de la Colegiul Tehnic ‘Emanuil Ungureanu’. A mai decedat şi un cadru nedidactic”, a explicat Marin Popescu.

Cadre didactice spitalizate


La ora actuală sunt internate 12 cadre didactice, trei cadre didactice auxiliare şi cinci cadre nedidactice. Niciun elev nu este internat din cauza COVID-19, potrivit agerpres.ro.

Șeful IŞJ Timiş a anunţat că, la o săptămână de la deschiderea centrelor de vaccinare destinate profesorilor, 60% dintre angajaţii din acest domeniu au spus că doresc să se vaccineze împotriva virusului SARS-CoV-2.

800 de profesori din judeţ sunt în izolare


„Cea mai mare expunere este în zona învăţământului primar şi preşcolar. Orice zi, până la imunizare, contează. De la începutul semestrului, 78 dintre preşcolarii şi elevii timişeni care au participat la activităţi didactice faţă în faţă s-au îmbolnăvit. Adică 1,14 la mie. Aproape 800 de profesori din judeţ sunt în izolare şi predau online. Iar 12 sunt spitalizaţi din cauza infectării cu COVID-19. De asemenea, 1.050 de elevi sunt în carantină sau în izolare”, a mai explicat Marin Popescu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here