Şantierele fără sfârşit din Capitală dau peste cap programul RATB, care face cu 1.400 de curse mai puţin

linii preorășenești Expresul de Măgurele

RATBDin cauza traficului, a numeroaselor şantiere de pe artere importante, care par a nu se mai termina, şi a problemelor cu parcul auto, RATB face zilnic cu aproape 1.400 de curse mai puţin decât ar fi normal.

Numai în septembrie, autobuzele, troilebuzele şi tramvaiele RATB au ratat 41.500 de curse, potrivit inspectorilor Autorităţii de Reglementare a Serviciilor Publice, citaţi de Digi24. Doar două din zece mijloace de transport în comun ajung la timp în staţie, arată un raport recent al activităţii RATB.

„Intensitatea traficului rutier, blocajele din trafic care au dus efectiv la pierderea unor curse, nerealizarea în întregime a programului de circulaţie. De asemenea, o altă cauză importantă pentru noi o reprezintă defecţiunile tehnice ale vehiculelor”, spune Constantin Tobescu, purtătorul de cuvânt al RATB. Inspectorii Autorităţii de Reglementare a Serviciilor Publice stau zilnic, prin sondaj, la capăt de linie şi notează ora la care ajung mijloacele de transport în comun, care sunt confruntate apoi cu cele ale şoferilor şi vatmanilor.

„Aceste monitorizări sunt efectuate în perioade diferite din timpul zilei, astfel încât să acoperim întreaga plajă a graficului de circulaţie”, spune Ciprian Cărnuţă, director servicii AMRSP. Din cele aproape 1.800 de mijloace de transport în comun câte sunt în Bucureşti, aproape o treime sunt trase pe dreapta din cauza pieselor lipsă. „Au fost reparate o parte dintre vehiculele aflate în imobilizare şi sperăm ca în perioada următoare, câteva săptămâni, o lună de zile, să rezolvăm şi această problemă”, a declarat Constantin Tobescu.

RATB transportă zilnic peste 600.000 de călători, însă numărul lor a scăzut cu aproape zece la sută în ultimele luni.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here