Salubrizare Sector 5: Este important să reciclăm bateriile consumate!

FOTO: PublicDomainPictures/Pixabay.com
FOTO: PublicDomainPictures/Pixabay.com

Compania de Salubrizare Sector 5 transmite că bateriile sunt incluse în categoria deșeurilor periculoase deoarece conțin metale grele și substanțe chimice toxice precum plumb, cadmiu, zinc, litiu, mercur, acizi. Aruncarea acestora în deșeurile menajere duce la contaminarea solului și apei cu substanțe chimice foarte dăunătoare mediului.

Bateriile se reciclează în funcție de tipul acestora. Procesul de reciclare este unul diferit pentru fiecare tip de baterie în parte. Ele sunt stocate și transferate ulterior către instalațiile de tratare, încetând astfel să fie un pericol pentru mediul înconjurător, transmite Salubrizare Sector 5.

„Platforma Harta Reciclării oferă informații despre punctele de colectare selectivă din toată țara cu opțiunea de a selecta ce fel de deșeuri doriți să reciclați.

Alegerea de a nu mai depozita la coș, la grămadă, ci de a duce deșeurile în locurile special amenajate în vederea reciclării deșeurilor în funcție de tipul lor, este o dovadă de implicare și responsabilitate socială.

Conștientizarea impactului acțiunilor fiecăruia dintre noi asupra mediului ne ajută să formăm obiceiuri care să limiteze efectele din ce în ce mai vizibile ale schimbărilor climatice în lume și în țara noastră”, mai precizează reprezentanții companiei Salubrizare Sector 5.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.