S-a decis: Unde va avea loc primul concert din România

Începe cel mai mare festival în aer liber: Neversea
Începe cel mai mare festival în aer liber: Neversea

Premeirul Florin Cîțu arată că rata de vaccinare este crescută în orașele mari, pe primul loc fiind Bucureștiul.

Tocmai de aceea, premierul a anunțat că primul concert va fi la București și apoi la Cluj.

”Există o explicație pentru ceea ce se întâmplă cu vaccinarea. Cluj, București, Timișoara, Constanța, orașele mari unde avem o aglomerație mai mare, acestea sunt în topul vaccinării, ceea ce înseamnă că aici atingem o imunizare de masă. Bucureștiul este cel mai vaccinat, mai vaccinat decât Clujul, tocmai de aceea primul concert va fi la București și apoi la Cluj”, a spus Florin Cîțu, la Radio Guerrilla.

Autoritățile pregătite pentru valul 4

În plus, Cîţu susţine că România este pregătită pentru o creştere a numărului de cazuri de COVID-19 din toamnă, dar că nu crede că se va mai ajunge într-o situaţie ca până acum.

CITEȘTE ȘI: Rafila: În toamnă s-ar putea să asistăm la un nou val al pandemiei
Cîţu crede că treptat vor fi eliberate spitalele COVID, dar doreşte să existe o procedură clară ca în cazul în care situaţia se schimbă să se revină la unităţi COVID.

„Am învăţat în acest an cum să reacţionăm mult mai rapid. De exemplu, pregătim şi am vorbit cu Ministerul Sănătăţii, treptat vom elibera acele spitale COVID, dar vreau să avem o procedură clară ca în cazul în care se întâmplă ceva să putem să revenim cu spitalele COVID rapid, să nu avem o problemă ca în iarnă când trebuia să mă duc de fiecare dată să zic…..”, a afirmat premierul.

Întrebat dacă autorităţile sunt pregătite dacă în septembrie se va înregistra o nouă creştere a cazurilor de COVID, Florin Cîţu a răspuns: „Suntem pregătiţi pentru acest scenariu, dar eu nu cred că vom mai avea o situaţie ca până acum. S-ar putea să mai fie perioade, asta nu neg, dar ceea ce am văzut până acum… Anul trecut în vară uşor, uşor creştea numărul de persoane la ATI. Noi am avut o creştere. Acum este prima perioadă când avem o scădere şi venim de la 1.600 la 600 de persoane. Eu zic că vaccinarea a funcţionat, dar ne vedem şi în septembrie. Este singura soluţie pentru a ieşi din pandemie”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here