Rudel Obreja, eliberat pe caz de boală! Procurorul nu s-a opus!

Elena Udrea
Elena udrea și Rudel Obrej, organizatorii „Galei Bute” și principalii „ctori” din dosarul de la Curtea Supremă

Rudel Obreja, condamnat la 5 ani în dosarul Gala Bute, va fi eliberat din penitenciar.

Tribunalul Ilfov a decis să accepte această cerere de eliberare condiționată pe care a formulat-o avocatul lui Rudel Obreja, pentru că acesta suferă de cancer și are nevoie de un tratament special.

Judecătorii de la Tribunalul Ilfov au așteptat raportul Institutului de Medicină Legală. Specialiștii din cadrul acestui institut au recomandat suspendarea pedepsei din cauza bolii de care Rudel Obreja suferă.

CITEŞTE ŞI: Rudel Obreja cere înreruperea pedepsei! Suferă de o boală ÎNGROZITOARE

Inclusiv procurorul care se ocupă de caz a fost de acord cu această eliberare.

MINUTA DECIZIEI

În baza art. 592 şi art. 589 alin. 1 lit. a din codul de procedură penală, admite cererea de întrerupere a executării pedepsei închisorii în cuantum de 5 ani, aplicată prin sentinţa penală nr. 181 din 28.03.2017, pronunţată de Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală; formulată de petentul OBREJA RUDEL,(date); deţinut în PENITENCIARUL BUCUREŞTI JILAVA. Dispune întreruperea executării pedepsei închisorii în cuantum de 5 ani, aplicată petentului OBREJA RUDEL, prin sentinţa penală nr. 181 din 28.03.2017, pronunţată de Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală, în baza căreia s-a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 50 din 5.06.2018; pentru o perioadă de 3 luni. În baza art. 590 alin. 1 din codul de procedură penală, pe durata întreruperii executării pedepsei, petentul OBREJA RUDEL trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să nu depăşească limita teritorială a ROMÂNIEI decât în condiţiile stabilite de instanţă; b) să ia legătura, în termen de 24 de ore, de la punerea în libertate, cu Inspectoratul General al Poliţiei Bucureşti pentru a fi luat în evidenţă şi a stabili mijlocul de comunicare permanentă cu organul de supraveghere, precum şi să se prezinte la instanţă ori de câte ori este chemat; c) să nu îşi schimbe locuinţa situată în Bucureşti, str. Caimatei nr. 18, et. 2, ap. 8, Sector 2, fără informarea prealabilă a instanţei care a dispus întreruperea; d) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme; e) să se prezinte, de îndată, după punerea în libertate; la unitatea sanitară la care urmează să facă tratamentul. Atrage atenţia petentului OBREJA RUDEL asupra dispoziţiilor art. 591 alin. 4 din codul de procedură penală, respectiv că în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor stabilite, instanţa de executare revocă întreruperea şi dispune punerea în executare a pedepsei privative de libertate. În temeiul art. 591 alin. 4 teza a-II-a, 5 din codul de procedură penală, organul de poliţie desemnat cu supravegherea celui faţă de care s-a dispus întreruperea executării pedepsei închisorii, verifică periodic respectarea obligaţiilor de către petent şi întocmeşte lunar un raport în acest sens către instanţa de executare. În cazul în care constată încălcări ale obligaţiilor stabilite potrivit art. 590, organul de poliţie sesizează, de îndată, instanţa de executare. Ia act de faptul că petentul a fost reprezentat de apărători aleşi în prezenta procedură. În temeiul art. 275 alin. 3 din codul de procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu contestaţie în 3 zile de la comunicarea copiei de pe minută. Pronunţată prin punerea minutei la dispoziţia petentului şi procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 22.07.2022.

1 COMENTARIU

  1. Rudel Obreja NU a fost eliberat. Instanta a dispus intreruperea executarii pedepsei pentru o perioada de trei luni pe motiv ca detinutul e bolnav de cancer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here