Roxana Wring: se desființează Administrația Străzilor, Administrația Cimitirelor, ALPAB și AFI

cutremur

Preşedintele USR Bucureşti, Roxana Wring, anunţă că un proiect de hotărâre care urmează să fie introdus pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti prevede că se desfiinţează Administraţia Străzilor, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement, Administraţia Cimitirelor şi Administraţia Fondului Imobiliar.

“PMB desfiinţează Administraţia Străzilor, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement, Administraţia Cimitirelor şi Administraţia Fondului Imobiliar. Este un proiect de hotărâre pe care Gabriela Firea îl pune pe ordinea de zi suplimentară, cu mai puţin 24 de ore înainte de începerea şedinţei CGMB. Oamenii care încă mai lucrează acolo vor rămâne fără loc de muncă. Acesta este încă un pas pe calea predării Bucureştiului pe mâna găştilor din Voluntari. Gabriela Firea desfiinţează patru administraţii importante pentru Capitală, pentru a da de lucru companiilor municipale. Motivul: aceste administraţii sunt mai greu de controlat decât companiile conduse de prietenii şi clienţii politici ai PSD”, a scris consilierul general al USR pe Facebook.

Conform proiectului de hotărâre, se desființează Administraţia Străzilor, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane şi Administraţia Fondului Imobiliar în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii. În termen de 30 de zile de la adoptarea hotărârii, compartimentele de specialitate din cadrul aparatului de lucru al primarului general, sub coordonarea Direcţiei Juridice, vor face demersurile care se impun pentru preluarea-predarea activului şi pasivului, debitelor, creditelor, fondului arhivistic, litigiilor în diverse stadii procesuale, a oricăror altor documente şi înscrisuri referitoare la activităţile încheiate sau aflate în curs de derulare, precum şi contractele încheiate de serviciile publice desfiinţate.

De asemenea, conducătorii serviciilor publice menţionate, în calitate de angajatori, urmează să procedeze la îndeplinirea formalităţilor legale privind concedierea. Potrivit proiectului, în termen de cinci zile de la adoptarea hotărârii, companiile municipale care au calitatea de delegat în cadrul gestiunii serviciului, respectiv pentru prestarea atribuţiilor preluate de la delegator, pentru acoperirea necesarului de personal, vor pune la dispoziţia angajatorilor – Administraţia Străzilor, Administraţia Lacuri, Parcuri, Agrement, Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane şi Administraţia Fondului Imobiliar – situaţia posturilor vacante.

Din raportul de specialitate ataşat proiectului reiese că Administraţia Străzilor are în prezent alocat un număr total de 410 posturi, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti – 415 posturi, Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane – 359 de posturi, iar Administraţia Fondului Imobiliar un număr de 165 de posturi.

“Ţinând seama de prevederile hotărârilor Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 529-538/23.08.2018 prin care s-a aprobat delegarea gestiunii serviciului public privind unele activităţi prestate de Administraţia Străzilor către companiile municipale înfiinţate în domeniile de referinţă ale serviciilor astfel delegate, prin hotărârile CGMB menţionate mai sus, pentru eliminarea paralelismului, stabilirea concretă şi efectivă a responsabilităţilor, se consideră necesară încetarea activităţii serviciilor publice de interes local menţionate”, prevede acelaşi document.

LĂSAȚI UN MESAJ