Ponta: România e pe pragul prăpastiei, ne ducem toți în cap

România e pe pragul prăpastiei
Foto: Digi24

România e pe pragul prăpastiei, susține fostul premier. Victor Ponta acuză PSD că guvernează la fel de prost ca atunci când era condus de Liviu Dragnea.

Victor Ponta spune că se repetă situația din 2009, când Guvernul PD-PSD avea serioase probleme financiare din cauza cheltuielilor bugetare mult prea mari în raport cu sumele colectate, dar fiind an cu alegeri prezidențiale nimeni nu a spus adevărul și totul a culminat cu criza din 2010.

România e pe pragul prăpastiei, din 2017 s-a guvernat prost

Victor Ponta spune că foștii săi colegi social-democrați au dus România-n gard și asta nu doar din cauza lui Liviu Dragnea și Darius Vâlcov.

”Nu am plecat din PSD doar din cauza lui Dragnea. Am fost nemulțumit că au guvernat și se guvernează prost în continuare. Din 2017 s-a guvernat prost. Deci problema PSD e a lor. Nu doar din cauza lui Dragnea, e ușor să dai vina doar pe Dragnea și Vâlcov. Cei care erau atunci sunt și acum.

Le zic acum când nu mai e Dragnea, poate înainte ziceau că am ceva cu Dragnea. Economic, România e pe pragul prăpastiei. Banii de salarii nu au cum să ajungă, promisiuni s-au făcut prea multe, ne va costa pe toți.

În alegerile prezidențiale nimeni nu o să spună că o să taie ceva, nu? Și seamană cu anul 2009. În 2009 eram tot la Guvern, în echipa candidatului Mircea Geoană. Și atunci toată lumea spunea că nu sunt bani, măi oameni buni, nu facem bine. Da, dar sunt prezidențiale. Și Băsescu spunea: ce FMI, ce criză economică? Și Geoană zicea că nu e criză economică. Au trecut prezidențialele și ne-am dus în cap toți cu țara. Mi se pare că se întâmplă și acuma același lucru.

Nu le spunem oamenilor adevărul că avem cheltuieli mult prea mari, că încasăm prea puține taxe, că nu o să mai avem bani. De la 1 septembrie o să explodeze. Indiferent cine este candidat, dacă nu ai un Guvern care să ia măsuri, știți ce o să pățească viitorul Președinte? Ce a pățit și Băsescu, a câștigat în 2009 și în 2010 a ieșit să spună că taie salarii și pensii.

Situația e mult mai gravă decât ne putem da seama. Ce a anunțat Teodorovici că taie este un pansament. Trebuie o operație mare. Nu cu toporul ca în 2010, cum a făcut Băsescu, a luat toporul și a tăiat pacientul, dar trebuie operație. Dar ai 1,4 milioane de angajați din care 400.000 sunt sefi. Ai tot redus taxe dar nu impozitezi unde ar trebui.

Toată lumea zice că dă și nu are nimeni bani. Vor să fie președinți ca Băsescu în al doilea mandat? Eu nu mi-aș dori asta în locul lor”, i-a mitraliat Ponta pe pesediști duminică seara, într-o intervenție la RTV.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

*