Revoltă la Spitalul CFR Galați:„Vă cerem, IMPERIOS, găsiți modalități să ne testați”

FOTO: geralt/Pixabay.com
FOTO: geralt/Pixabay.com

Cadrele medicale de la Spitalul CFR din Galați cer să fie testate pentru depistarea COVID-19. Spitalul se află în subordinea Ministerului Transporturilor și este unitate de suport în timpul epidemiei, având internați mai mulți pacienți cu COVID-19. În unitatea spitalicească au fost internați cei mai mulți bătrâni de la azilul unde a fost declarat focar de infecției cu noul virus.

O asistenta medicală care lucrează la Spitalul CFR a postat pe rețelele de socializare un mesaj adresat autorităților locale și centrale, în care solicită, în numele colegilor ei, testarea pentru depistarea COVID-19. Femeia susține că mai mulți angajați ai spitalului sunt la capătul răbdării și în pragul depresiei deoarece nu știu dacă s-au infectat.

„Vorbesc în numele tuturor colegilor mei, de 3 săptămâni suntem captivi în această luptă cu COVID-19, fiind desemnat spital suport. Am fost aruncați în această luptă fără să avem drept de replică. Ni s-a ordonat…Probabil nu am avut „spate politic” îndeajuns de însemnat, așa cum se întâmplă cu alte spitale din Galați. Ne-ați luat pe nepregătite, dar, așa cum am putut, cu greu, am reușit să ne organizăm pentru a intra în aceasta provocare. (…) Nemulțumirea noastră este că, deși solicităm de ceva timp TESTAREA PERSONALULUI, nu primim niciun răspuns. Avem 3 săptamâni de expunere, avem cel puțin un cadru medical infectat (spun cel puțin, pentru că doar atunci când acesta a prezentat simptome a fost testat și a ieșit pozitiv). Acest cadru a intrat în contact cu numeroase alte persoane în spital. Avem colege care de 3 săptamâni nu și-au văzut copiii, pentru că au ales să stea la hotel, să nu-și expună familiile. Aceste persoane sunt în pragul depresiei, pentru că nu se zărește, nicicum, luminița de la capătul tunelului, nu știu cât va mai dura aceasta situație. Vă cerem, IMPERIOS, găsiți modalități să ne testați”, a scris Angy Simona pe Facebook.

Strigăt de disperare la Spitalul CFR: „Găsiți, vă rugăm, resurse să ne testați, …să ne putem îmbrățișa copiii”

Asistenta medicală este nemulțumită deoarece politicienii și înaltele fețe bisericești beneficiază de testări, iar cadrele medicale sunt pur și simplu ignorate.

„Daca întrebăm când vom fi testați, nu primim niciun răspuns, sau ne spune DSP că nu e nevoie. Eu nu înțeleg de ce, când un politician a fost infectat, a fost testat tot parlamentul, când un nu știu ce „preafericit” a fost infectat, a fost testat tot clerul bisericesc din jurul său! NOI, CARE INTRĂM ZILNIC în contact cu bolnavi, avem dreptul să fim testați? Sau avem doar obligații și directive clare și indiscutabile, ca pe vremea comunistă? Găsiți, vă rugăm, resurse să ne testați, sa putem veni acasă în siguranță și să ne putem îmbrățișa copiii”, a reclamat angajata spitalului gălățean.

Bâlbâielile și bâjbâielile au fost cap de afiș

Postarea asistentei medicale de la Spitalul CFR a devenit virală pe Facebook, iar mai multe colege și-au scris nemulțumirile.

„Ai uitat sa menționezi, pentru că foarte multă lume nu știe, că Spitalul CFR Galati, este spital de suport COVID, primul, în ordine ierarhică, este spital din ograda Ministerului Transporturilor,un minister care ne-a lasat să ne zbatem în bătalia asta, de la care nu primim NOI nici un suport…un spital fără infrastructura necesară acestei provocari, la care bâlbâielile și bâjbâielile au fost cap de afiș! La un moment dat, personalul va ceda….si atunci, va fi vai și amar de ce se va întâmpla!Dar nimeni nu ia în calcul si aceste realități. Pentru ca mai e mult până sa zărim luminița de la capătul tunelului”, a scris Ada Bejan, cadru medical la Spitalul CFR Galați.

Spitalul CFR Galati , sursa foto: Kiwanis Galati

„Ați uitat să precizați ceva, stimată doamnă. Înafară de parlamentari și clerici, au mai fost testați și pușcăriașii de la Jilava. Eu parcă așa am văzut la televizor. Să înțelegem că pentru cei care conduc această țară contează mai mult pușcăriașii decât personalul medical? Trebuie să fiți testați și d-voastră, cadrele medicale, pentru ca să puteți fi tratați cât mai din pripă în caz de infectare. Se știe că orice boală are mai multe șanse de vindecare cu cât e tratată cât mai din pripă,nu atunci când simptomele sunt grave. Suntem alături de d-voastră și vă susținem”, a scris Mădălina Bălanica.

În Spitalul CFR din Galați au fost internate zeci de persoane infectate cu virusul COVID-19. Cei mai mulți pacienți sunt rezidenți ai căminului de bătrâni în care a fost declarat focar.

Un nou focar de COVID-19 la Suceava: peste 100 de persoane testate pozitiv

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.