Renate Weber, reacție de ULTIMĂ oră după decizia CCR: Un mare abuz!

Renate Weber
FOTO: Parlamentul European

Renate Weber a declarat, marţi, după decizia CCR privind neconstituţionalitatea revocării sale din funcţia de Avocat al Poporului, că judecătorii au întărit, practic, ceea ce ea a spus, că nu a existat motiv de revocare şi tot ce s-a întâmplat în Parlament a fost „un mare abuz”.

„Mă bucură că această decizie a fost luată cu unanimitate pentru că asta întăreşte ceea ce am spus şi eu în permanenţă, că nu a existat niciun motiv pentru revocare şi că tot ce s-a întâmplat în parlament a fost un mare abuz. Evident trebuie să văd şi eu minuta”, a spus Renate Weber la Aleph News, după decizia CCR privind neconstituţionalitatea revocării sale din funcţia de Avocat al Poporului. Ea a mai spus că aşteaptă comunicatul CCR şi după ce va vedea minuta care va fi cuprinsă în comunicat va şti care sunt paşii care urmează: „dacă se va dispune reinstalarea mea în funcţie, constatându-se neconstituţionalitatea”. Rebate Weber a mai declatrat că este „foarte curioasă” să vadă motivarea CCR.

Nu știe dacă mai merge în instanță

„Eu continui să spun că nu a fost vorba doar de revocarea mea, a fost vorba de un atac fără precedent la instituţia Avocatul Poporului şi cred că acest lucru este inadmisibil şi nu trebuie să se mai repete niciodată”, a completat Renate Weber. Întrebată dacă va renunţa la sesizarea depusă la Curtea de Apel Bucureşti, împotriva Parlamentului, Renate Weber a spus că mai întâi vrea să vadă minuta CCR şi apoi va evalua ce are de făcut în continuare.

Orban iese la atac

Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a afirmat marţi cu privire la demersul Renatei Weber de a acţiona în instanţă Camera Deputaţilor şi Senatul privind revocarea sa din funcţie că un răspuns va fi formulat de comisiile juridice reunite. Fostul Avocat a Poporului Renate Weber a acţionat în instanţă Camera Deputaţilor şi Senatul, după decizia de revocare din funcţie, dosarul fiind înregistrat la Curtea de Apel Bucureşti. Următorul termen în proces este stabilit pentru data de 2 iulie, de la ora 12.00, informează news.ro. Revocarea din funcţie a Avocatului Poporului va fi discutat, marţi, şi de către Curtea Constituţională, la solicitarea PSD.

CITEȘTE ȘI: Renate Weber contestă în instanță revocarea!

PSD a sesizat Curtea cu privire la hotărârea Parlamentului nr. 36/2021 pentru revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului, urmând ca judecătorii constituţionali să dea un verdict marţi. Totodată, Comisia de la Veneţia a cerut explicaţii preşedinţilor Camerelor, Anca Dragu şi Ludovic Orban, în legătură cu revocarea lui Renate Weber din postul de Avocat al Poporului, într-o scrisoare transmisă la o zi de la votul din Parlament pe această temă. Ludovic Orban a declarat atunci că nu a primit scrisoarea nici el, nici preşedinta Senatului, Anca Dragu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.