RATB vrea să formeze o rețea de metrou ușor în Capitală. Pe ce linii mizează regia de transport

Circulaţia liniei de tramvai 41 este suspendată din luna iulie

RATB intenționează să formeze o rețea de metrou ușor în Capitală, prin construcția de noi linii care să asigure conexiuni cu cele existente, a anunțat un oficial al regiei.

În prezent, tramvaiul 41 este singura linie de metrou ușor din București. “Vrem să dezvoltăm rețeaua de tramvai din București pentru a răspunde viitoarei cereri de mobilitate. Avem un proiect ce vizează construcția unei linii de metrou ușor care să facă legătură între liniile de tramvai 32 și 21, ambele situate în centrul orașului,” a declarat Sorin Negrea, Expert Transport Public și Mobilitate, RATB, în cadrul Summitului de Investiții Railway PRO, organizat de Club Feroviar și Railway PRO, cu sprijinul Asociației Industriei Feroviare din România.

Este nevoie de dezvoltarea sistemului de transport public pe șină deoarece “cresterea calității serviciului de transport public este singură soluție la traficul infernal din București, iar extinderea rețelei de tramvai prin linii proprii este o soluție cu șanse mari de aplicare,” a explicat Negrea.

Proiectele de metrou ușor fac parte din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) – 2030 care are că scop dezvoltarea și integrarea sistemului de transport în București și Județul Ilfov. În ceea ce privește sistemul de tramvai, PMUD menționează că este necesară dezvoltarea rețelei de tramvai, achiziționarea de noi vehicule, reabilitarea depourilor și a stațiilor. În acest an, PMUD a fost aprobat de Consiliul General al Municipiului București.

În prezent, sistemul de tramvai din București include 286 km de linie cu 24 de rute. Pentru optimizarea serviciilor și creșterea atractivității transportului public, în cadrul PMUD este menționată achiziția a 300 de tramvaie și modernizarea infrastructurii și extinderea acesteia cu 41 km de cale dublă și modernizarea a 1.800 de stații.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here