Rareș Hopincă, city manager Sector 5: „Înverzim Sectorul 5! Cu mic, cu mare, angajați și voluntari, plantăm din centru până în inima cartierelor!”

Primăria Sectorului 5 continuă acțiunile de plantare de arbori, atât în parcuri, cât și în interiorul cartierelor. Astăzi, angajații Primăriei împreună cu zeci de voluntari au plantat 100 de tei în Parcul Eroilor.

„De azi, Parcul Eroilor poate fi numit și „Parcul Teilor”! Împreună cu peste 100 de voluntari, am plantat 100 de tei de dimensiuni mari – între 4 și 5 metri, care vor încânta în scurt timp locuitorii din zonă, dar și trecătorii.

Arborii de mărimea acestora se găsesc mai greu, dar ca bunul gospodar care își face iarna car și vara sanie, noi ne-am apucat de astă toamnă să căutăm pomii, să-i contractăm la cele mai mari pepiniere din țară, motiv pentru care în luna martie ne vin cam 100 de pomi în fiecare zi, din aceste specii.

Am preluat parcul în administrare, de numai 3 săptămâni, de la Metrorex, în urma lucrărilor la magistrala de metrou. Am început cu teii și vom continua să amenajăm frumos această oază de verdeață din centrul Bucureștiului”, a declarat Rareş Hopincă, city managerul Sectorului 5.

Primăria Sectorului 5 a demarat campania de plantare de arbori în urmă cu o săptămână.

„Dar nu plantăm doar în centru! Am început din Ferentari, de la Vadul Nou și din Rahova, din Dumbrava Nouă. Zone sufocate de beton și neglijate ani de zile, ies la lumină și se colorează cu verdeață. Ani de zile, în Sectorul 5 nu s-a plantat niciun pom. S-a început timid în 2020-2021, dar în 2023 ne propunem să devenim campionii plantărilor în București și să ajungem din urmă sectoarele 3 și 4”, a mai spus Rareș Hopincă.

Conducerea Primăriei Sectorului 5 le mulțumește colegilor din aparatul administrativ și voluntarilor, care au participat în număr mare la acțiunea de plantare de astăzi. S-au alăturat acestui demers și președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Laurențiu Păștinaru și Florin Bănică, Comisar General Adjunct la Garda de Mediu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here