Rareș Bogdan, ținut pe bară de Ludovic Orban

Rareș Bogdan, ținut pe bară de Ludovic Orban
Foto: Digi24

Ludovic Orban a pus în fruntea PNL București un fost tehnocrat al lui Cioloș – pe Violeta Andrei, fost ministru delegat pentru consultare publica si dialog social în Guvernul Cioloș. Rareș Bogdan, ținut pe bară de Ludovic Orban.

Ludovic Orban nu a fost impresionat de scrisoarea prin care 600 de liberali cereau ca Rareș Bogdan să fie cel care preia conducerea filialei PNL București. Susținut de marea majoritate a membrilor conducerii PNL, Orban a impus-o în această funcție pe Violeta Andrei.

Rareș Bogdan, ținut pe bară de Ludovic Orban. PNL București ajunge pe mâna Violetei Alexandru

Rareș Bogdan, ținut pe bară de Ludovic Orban
Foto: Rfi Violeta Alexandru este noul șef pus de Ludovic Orban la PNL București

Fost ministru în cabinetul Cioloș și fost director al IPP, Violeta Alexandru a preluat de astăzi șefia PNL București.

”Am propus-o pe Violeta Alexandru la conducerea PNL București. Este persoana desemnată de mine, ca urmare a mandatului primit din partea BEX. Într-o săptămână vor fi desemnați președinții de sectoare și peste încă o săptămână candidații vor fi validați în BPN al PNL.

Am considerat că Violeta Alexandru este omul potrivit să producă schimbarea la față a organizației PNL București. Este o persoană care are capacitatea să recredibilizeze PNL și va construi temeinic în cadrul organizației PNL București”, a declarat Ludovic Orban la finalul ședinței BPN.

”Sunt un om care înțelege ce înseamnă încrederea și înțeleg ce trebuie să fac cu acest mandat. Voi reconstrui o echipă la PNL București, o echipă care să valorizeze toți oamenii buni, toți oamenii care își doresc un oraș în care să ne facă plăcere tuturor să trăim.
Înțeleg încrederea colegilor mei și ei știu că vom redeschide filiala PNL București către oameni, pentru toți oamenii de dreapta. În mandatul meu va fi toleranță zero față de PSD și față de modul în care aceștia cheltuiesc banii publici”, este primul mesaj transmis de Violeta Alexandru în noua sa calitate de lider al PNL București.

Conflict deschis între Florin Roman și Ludovic Orban

Înscăunarea Violetei Alexandru a fost precedată de discuții tensionate în cadrul BPN. Florin Roman l-a acuzat deschis pe Ludovic Orban că nu-l vrea pe Rareș Bogdan la șefia PNL București de teamă ca acesta să nu-i ia după aceea funcția de președinte al PNL. ”Te-ai înconjurat numai de oameni fără valoare”, i-a reproșat Roman lui Orban.

Majoritatea membrilor BPN a fost însă de partea liderului Ludovic Orban, dovadă scorul cu care Violeta Alexandru a fost întronată șefă a PNL București: 21 de voturi ”pentru”, 2 voturi ”împotrivă” și 2 abțineri.

După ce a pierdut bătălia internă, Rareș Bogdan a încercat să atenueze impactul tensiunilor interne.

”Nu am venit să creez niciun fel de animozitati. Eu spun doar că în echipa aceasta nu trebuie să lipsească oameni precum Dan Cristian Popescu, Sebastian Burduja. Vă asigur de prietenia și de toată sinceritatea mea. Nu voi avea niciun fel de cuvânt critic la adresa niciunui membru de partid, nu voi crea subiect de presă din asta. Niciodată nu voi fi eu omul care să lovească în PNL. Este nevoie de o echipă care să asigure o imagine bună PNL. Eu sunt membru PNL, nu sunt împotriva PNL. Mă voi implica în campania electorală prezidențială”, a susținut Rareș Bogdan.

Totodată, Rareș Bogdan i-a transmis noii șefe a liberalilor bucureșteni că ”trebuie să aibă un ciocan învelit în catifea” și ”să aibă grijă la crocodilii si șobolanii mari din Capitală”.
Sfaturile lui bogdan au fost prost primite de Violeta Alexandru.

”Nu cred că e cazul să mă uit la niciun fel de crocodili și șobolani. O să fiu un om asumat, capabil să ia decizii, care știe ce are de făcut, a ripostat imediat Alexandru.

În plus, aceasta a ținut și cu acestă ocazie să sublinieze încă o dată că, sub proaspăta ei conducere, PNL București a declarat deja război total pesediștilor: ”Orice proiect care duce la risipa banilor din București din cercul PSD va beneficia de cea mai dură opoziție din partea noastră”.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here