Raed Arafat, despre RO-Alert în cazul unui cutremur: „Apar riscuri și mai mari”

Raed Arafat, șeful DSU, susține autoritățile nu emit mesaje Ro-Alert în caz de cutremur, pentru a nu panica populația. „Ne putem trezi cu oameni care fug pe casa scării și apar riscuri și mai mari”, afirmă Arafat.

„Nu putem pe baza lor să trimitem mesaje generale. Multă lume ar putea fugi din apartament sau ar putea lua liftul. Nu putem să dăm un astfel de mesaj. Ne putem trezi cu oameni care fug pe casa scării și apar riscuri și mai mari. Noi ne-am pregătit foarte mult, în ultima perioadă, pentru intervenția la cutremur. Pe termen scurt avem măsuri care se iau. Avem echipamente și s-a schimbat, practic, modul în care vom interveni la un cutremur. Pe termen lung, prin PNRR se vor consolida clădirile cu risc seismic.”, a explicat Raed Arafat, la Antena 3 CNN.

Un cutremur cu magnitudinea de 5,4 grade pe Richter s-a produs, joi dimineaţa, la ora locală 6,50, în zona seismică Vrancea.

Seismul s-a produs la adâncimea de 140 de kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 69 km nord-est de Ploieşti, 76 km est de Braşov, 114 km vest de Brăila, 117 km vest de Galaţi şi 118 km nord de Bucureşti.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here