Radu Mazăre, înlocuit la Primăria Constanța de viceprimarul Decebal Făgădău

Radu Mazăre

Întruniți, marți, în ședință extraordinară, consilierii locali din Constanța l-au desemnat pe iceprimarul social-democrat Decebal Făgădău să preia atribuţiile de primar al municipiului Constanţa, după ce Radu Mazăre a fost suspendat din funcţie prin ordin al prefectului, fiind arestat preventiv în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro.

Radu-Mazare-si-Decebal-Fagadau
Decebal Făgădău, alături de Radu Mazăre

Decebal Făgădău a fost votat de către 24 de colisilieri, în timp ce al doilea viceprimar al municipiului, Gabriel Stan, tot social-democrat, a primit un singur vot, informează Mediafax.

Decebal Făgădău a declarat jurnaliştilor că mandatul său va fi unul în spiritul legii şi va dura până când expiră măsura arestării preventive a lui Radu Mazăre.

Făgădău este viceprimar al municipiului Constanţa de peste cinci ani.

Luni, prefectul de Constanţa, Constantin Ion, a emis ordinul de suspendare din funcţia de primar al municipiului Constanţa, pe care o ocupă de 15 ani, a lui Radu Mazăre, arestat preventiv în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii.

Decizia a fost comunicată lui Radu Mazăre, Consiliului Local Constanţa şi secretarului orașului, ordinul fiind valabil până la încetarea măsurii arestului preventiv și poate fi atacat în instanţa de contencios administrativ.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.