PSD îl acuză pe Cîțu de trafic de influență: Să nu folosească fondurile bugetare pentru a obține vreun avantaj politic!

PSD îl acuză pe Florin Cîțu că își folosește prerogativele de premier pentru a-și creea un avantaj în interiorul PNL.

Cei de la PSD îi transmit premierului că o alocare discreționară a fondurilor în teritoriu poate fi considerat trafic de influență, pentru că astfel își consolidează poziția de candidat la Congresul PNL.

„PSD cere imperativ premierului Cîțu să nu folosească fondurile bugetare pentru a obține vreun avantaj politic în competiția pentru șefia PNL. Rectificarea bugetară și alocarea fondurilor la nivel local trebuie să se facă strict pe baza unor criterii obiective și echitabile, în funcție de necesarul de finanțare al fiecărei unități administrativ-teritoriale.

Dezvoltarea comunităților locale nu trebuie să devină monedă de schimb pentru voturile de la congresul PNL. Cîțu nu are dreptul să folosească banii publici colectați de la români pentru a-și cumpăra fotoliul de șef al partidului.

Acuze după demiterea lui Nazare

Demiterea ministrului de Finanțe, cu scopul vădit al premierului de a prelua controlul asupra alocării banilor publici la nivel local, în urma rectificării bugetare, reprezintă o tentativă de trafic de influență, demascată de invitațiile publice adresate primarilor de către unii lideri PNL. Este o dovadă clară a intenției lui Florin Cîțu de a folosi banii publici în lupta sa politică, pentru a obține un folos personal necuvenit.

CITEȘTE ȘI: PSD îl ia la mișto pe Cîțu: Românii nu trebuie să aștepte nimic de la Guvern în următoarele luni, premierul e în vacanță!

În cazul în care această intenție se va materializa prin alocări bugetare subiective, după orientarea primarilor PNL în cadrul competiției interne a partidului, este necesară intervenția imediată a organelor de anchetă.

Rectificarea bugetară trebuie să respecte un algoritm matematic echitabil pentru toate comunitățile locale din România. Banii țării nu pot fi transformați într-o pușculiță de partid, ca premiu politic al războiului tot mai aberant pentru putere dintre Cîțu și Orban!”, arată comunicatul PSD.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here