PSD Iaşi îl acuză pe Cristian Adomniţei, preşedintele CJ, că a politizat în mod aberant ”o dramă sentimentală” în cazul Gheorghe Nichita

Cristian AdomniţeiÎncercând să abată atenţia de la scandalul administrativo-sexual în care este implicat primarul Gheorghe Nichita, organizaţia PSD Iaşi îi sare la beregată preşedintelui Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei.

PSD Iaşi susţine că, prin afirmaţiile referitoare la primarul Gheorghe Nichita, liderul PNL Iaşi, Cristian Adomniţei, a politizat în mod aberant ”o dramă sentimentală”.

timentală”

PSD Iaşi a lansat marţi un apel către toţi oamenii politici din judeţ să dea dovadă de ”înţelepciune şi echilibru” în afirmaţii, în contextul creat de cercetările făcute în cazul primarului Gheorghe Nichita. În acelaşi comunicat, semnat în numele organizaţiei de către vicepreşedintele PSD Cristian Stanciu, şeful liberalilor ieşeni, Cristian Adomniţei, este acuzat că a politizat ”o dramă sentimentală” şi că ar fi lansat ”atacuri lipsite de orice fundament” la adresa PSD.

”În prezent, nu există nicio acuzaţie oficială privind săvârşirea unor acte de corupţie la Primăria Iaşi. Considerăm că numai slăbiciunea de a se bucura de răul altuia şi dorinţa aprigă de a acumula cu orice preţ puncte politice i-au determinat pe Cristian Adomniţei şi PNL să lanseze calomnii la adresa întregii filiale a PSD Iaşi. Ca atare, alegaţiile precum că PSD ar fi creat un <sistem mafiot> şi <poliţie politică> (potrivit căreia ar fi fost urmăriţi adversari politici) sunt pure invenţii denigratoare ale copreşedintelui PNL Iaşi pentru care ar trebui să-şi ceară scuze public faţă de fiecare membru al PSD Iaşi pe care l-a jignit în mod gratuit”, se arată în comunicatul PSD Iaşi.

Social-democraţii mai spun că PNL şi Cristian Adomniţei nu pot da verdicte în locul magistraţilor, iar membrii PSD Iaşi nu pot fi acuzaţi în bloc. ”Îi reamintim că fostul său şef de partid, Relu Fenechiu, acelaşi om care l-a creat pe domnul Adomniţei ca politician, a fost până în clipa ultimei sentinţe judecătoreşti ministru în funcţie, vicepreşedinte al PNL şi preşedinte al PNL Iaşi. La fel şi alţi membri de seamă ai PNL Iaşi, condamnaţi sau urmăriţi penal au beneficiat de prezumţia de nevinovăţie, iar PSD nu şi-a permis să-i acuze în locul acuzatorilor şi să-i judece în locul judecătorilor. Nici măcar atunci când, la mijlocul lunii trecute, procurorii anticorupţie au descins la Consiliul Judeţean Iaşi, PSD s-a abţinut de la orice comentariu privind acţiunea magistraţilor”, se mai arată în comunicatul PSD Iaşi.

Preşedintele PNL Iaşi, Cristian Adomniţei, a declarat duminică, după şedinţa Comitetului Executiv Judeţean al PNL, că Gheorghe Nichita ar trebui să-şi dea demisia, în urma scandalului în care a fost implicat, el susţinând că primarul Iaşiului a creat un sistem mafiot care controlează oraşul.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here