Protest diaspora: incidente violente- jandarmii au evacuat Piața Victoriei cu forța! Liderii politici condamnă acțiunile împotriva manifestanților

Jandarmii au golit Piața Victoriei cu forța și nu vor să mai lase protestatarii să stea în acea zonă. Jandarmeria a folosit tunurile cu apă şi gazele lacrimogene/ Aproape 250 de persoane au avut nevoie de medici. Nouă erau jandarmi

în moldova se naște o revolta agenție de știri false piața victoriei protest diaspora

Jandarmii au intervenit, vineri seară, pentru evacuarea Pieţei Victoriei, după ce membri ai forţelor de ordine au fost agresaţi de mai multe persoane.

Jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă, apoi au pătruns în piaţă, protestatarii fiind dispersaţi către străzile adiacente. Forţele de ordine au format cordoane, pentru a nu permite revenirea oamenilor în Piaţa Victoriei

În mai multe zone din vecinătatea Pieţei Victoriei continuă confruntările dintre jandarmi şi grupuri de persoane agresive, putând fi auzite zgomotele provocate de petarde şi grenade lacrimogene.

Mai multe grupuri de persoane care se manifestă paşnic discută cu jandarmii, care încearcă să-i convingă să nu revină în piaţă.

Protestatarii rămaşi pe străzile din jurul pieţei continuă să scandeze „Nu plecăm, nu plecăm”.

Președintele Iohannis condamnă violențele

Preşedintele Klaus Iohannis condamnă ferm intervenţia brutală a Jandarmeriei împotriva manifestanţilor din Piaţa Victoriei şi subliniază că ministrul de Interne, Carmen Dan, trebuie să dea urgent explicaţii pentru modul în care a gestionat evenimentele.

„Într-o democraţie autentică este dreptul fiecărui om să protesteze, dar violenţa nu este acceptabilă, indiferent de opţiunile politice. Condamn ferm intervenţia brutală a Jandarmeriei, puternic disproporţionată în raport cu manifestările majorităţii oamenilor din Piaţa Victoriei. Încercarea de a înfrânge voinţa oamenilor printr-o reacţie violentă a forţelor de ordine este o soluţie condamnabilă. Ministrul de Interne trebuie să dea urgent explicaţii pentru modul în care a gestionat evenimentele din această seară!”, a scris, vineri, Iohannis pe Facebook.

Onțanu: oamenii au dreptul să protesteze

Partidul ADER , apreciază că un miting chiar spontan, reprezintă un drept democratic, legitim. Oamenii au dreptul să protesteze, a explicat liderul partidului ADER, Neculai Onțanu.

„Dezaprobăm violențele provocate de agitatori, care au avut loc la mitingul din data de 10 august, soldat cu răniți și afectarea siguranței publice a cetățenilor Bucureștiului. Cetățenii Capitalei României se simt în nesiguranță. Acțiunea instigatorilor și a celor care s-au aflat în spatele acestui protest au avut menirea să discrediteze Diaspora. Acest lucru s-a dorit. PNL și USR trebuie sa-si asume incidentele pentru că au cerut în mod repetat oamenilor, prin toate mijloacele să participe la protest. Cerem Parchetului General să se sesizeze de urgență și să deschidă o anchetă penală în acest caz. Se pare că acest miting a fost un preludiu la manifestările care vor fi puse la cale pentru toamna acestui an. Nu dorim ca viața și integritatea fizică a oamenilor să fie pusă în pericol”, a declarat Neculai Onțanu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.