Programul pentru cuplurile infertile se prelungește. Câți bani alocă statul

FOTO: Gabriela Firea/Facebook

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunţat că va continua programul ”Fii o şansă”, pentru cuplurile infertile, prin care se decontează cu 4.000 de euro procedura de fertilizare in vitro.

”Prelungirea programului ”Fii o şansă”, pentru cuplurile infertile înseamnă decontarea preţului  întreg pentru procedura de fertilizare in vitro. Este un proiect mult aşteptat, a fost dezbătut deja cu societatea civilă. El a funcţionat cu rezultate bune în municipiul Bucureşti, unde s-au născut 556 de copii, după 1.000 de astfel de  proceduri”, a transmis Gabriela Firea.

La nivel naţional, proiectul este transmis pe circuitul de avizare, este realizat de Ministerul Familiei, împreună cu Ministerul Sănătăţii. Decontările  se vor face în sistemul asigurărilor sociale de sănătate. Suma decontată pentru o procedură este de 4.000 de euro.

„Condiţiile cred că sunt foarte bune, pentru femei între 25 şi 45 de ani, deci  este o îmbunătăţire. Până acum se făceau decontări pentru doamne de până la 40 de ani. S-a eliminat acea condiţionalitate privind valoarea AMH, o analiză medicală şi, de asemenea, nu sunt condiţionate procedurile, în sensul numărului acestora, bazându-ne doar pe recomandarea medicală”, a declarat Gabriela Firea. 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here