Primarul din Recaș și foștii șefi ai Poliției Timiș, încă 30 de zile în arest la domiciliu

Primarul din RecașPrimarul din Recaș, Pavel Teodor, Comisar-șef Sorin Muntean (fost șef al Poliției Timiș), comisar-șef Florin Bolboș (fostul adjunct al șefului Poliției Timiș) și comisar-șef Marcel Crăciunescu (fost șef al Poliției Rutiere Timiș) vor rămâne în arest la domiciliu.

Magistrații Tribunalului Timiș au admis, miercuri seară, solicitarea DNA Timișoara de prelungire a măsurii arestului la domiciliu pentru încă 30 de zile decise împotriva inculpaților din lotul „IPJ”, acuzați de abuz în serviciu și de fapte de corupție.

Mandatul de prelungire a arestului intră în vigoare din 20 martie. Avocații celor patru inculpați au încercat să obțină pentru clienții lor doar măsura de punere a acestora sub control judiciar, dar completul de judecată a admis solicitarea procurorilor anticorupție. Decizia poate fi atacată cu contestație la Curtea de Apel Timișoara.

Cei patru sunt acuzați de mai multe infracțiuni: Sorin Muntean și Florin Bolboș (cu atribuții pe linia de muncă „rutieră”) sunt acuzați de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, Marcel Crăciunescu este acuzat de săvârșirea a patru infracțiuni de luare de mită, iar primarul din Recaș Teodor Pavel este acuzat de instigare la uzurparea funcției, instigare la hărțuire și instigare la abuz în serviciu.

În același dosar mai sunt părți inculpații Marian Temu (șeful Poliției Recaș), acuzat de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, Adrian Berzescu (șeful Poliției Locale Recaș, funcționar public aflat în subordinea primarului orașului Recaș), acuzat de uzurparea funcției și hărțuire.

Alți doi ofițeri de la Poliția Rutieră Timiș, respectiv Bledea Cosmin și Gîrbaci Vasilică (acuzați de dare de mită pentru a fi avansați în funcții), au fost puși atunci sub control judiciar, la fel ca omul de afaceri Eugen Milutinovici.

Primarul din Recaș mai este acuzat că în perioada de campanie electorală le cerea șefilor Poliției șă nu facă controale rutiere pe raza orașului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here