Primarii Falcă și Hava plus șeful CJ Ilfov Petrache, în delegația PNL la consultările de la Cotroceni

Palatul Cotroceni

Raluca Turcan, Gheorghe Falcă (primarul Aradului), Mircea Hava (primarul din Alba Iulia), eurodeputatul PPE Cristian Bușoi și Marian Petrache (șeful Consiliului Județean Ilfov) vor face parte din delegația Partidului Național Liberal care va merge miercuri la consultările cu președintele Klaus Iohannis, de la Palatul Cotroceni.

„Am primit invitația președintelui Klaus Iohannis. Biroul Politic Național a decis să îmi acorde mandat pentru aceste consultări în privința echipei și a ceea ce vom discuta acolo. Mandatul nostru îl vom prezenta întâi domnului președinte Klaus Iohannis. Sunt două lucruri pe care PNL nu poate să le ignore și de la care nu va face rabat. Primul este acela că o persoană condamnată definitiv nu e potrivită pentru a deține funcția de prim-ministru”, a declarat marți președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, la finalul ședinței Biroului Politic Național al partidului. Potrivit acesteia, al doilea lucru peste care PNL nu poate trece este ca Parlamentul să facă legi pentru anumite persoane.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că miercuri va avea prima rundă de consultări cu partidele care au intrat în Parlament privind formarea Guvernului. „Mâine voi avea prima rundă de consultări cu partidele politice care au intrat în Parlament. Vom vedea cum vede fiecare partid continuarea, care evident are de-a face cu formarea unui Guvern”, a declarat șeful statului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here