Primăria Galați vrea să facă o piațetă, dar a distrus un parc

În loc să transforme zona într-o oază de verdeață, așa cum se așteptau locuitorii orașului, autoritățile au reușit „performanța” să distrugă un reper al orașului.

Este vorba despre proiectul privind modernizarea centrului orașului care vizează, printre altele, transformarea unui parc în piațetă. Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a anunțat că aproximativ jumătate din spațiul verde va fi desființat în locul acestuia urmând să fie turnat beton. Concret, dintr-o suprafață de 4.023 mp spațiu verde, vor rămâne doar 2.132 mp.

Proiectul prevede înlocuirea parțială a terenului acoperit cu iarbă, flori și arbuști cu alei realizate din plăci de granit.

Conform proiectului, copacii fostului parc vor fi prinși în câteva insule de gazon și vor fi amenajate valuri de pământ cu rol ornamental și de protecție. De asemenea, aleile vor avea lumini de tip led. Lucrarea a început în primăvară și în prezent este realizată pe jumătate. A fost suficient pentru numeroși cetățeni să ia atitudine, revoltați fiind de dispariția unui spațiu verde.

”Nu mi se pare că arată modernizare. E trist ce se vede aici . M-am obișnuit cu parcul acesta și mi se pare că sunt într-un alt oraș. E nevoie de mai mult aer. Când eram tineri, am pus copăcei. Aici trebuia să fie un loc de refugiu, vara ne sufocăm aici. Avem nevoie de spațiu verde, de natură”, ne-a declarat un gălățean indignat.

În plus, o parte din trotuarul care mărginea fostul parc a fost decupat și transformat în parcare cu plată pentru mașini. Asta în condițiile în care, trendul european este de interzicere sau limitare ale accesului mașinilor în zonele centrale ale orașelor.

centrul galatiului

De asemenea, numeroși gălățeni se declară revoltați de faptul că terasele cafenelelor din zonă au început să se extindă pe asfaltul turnat peste fostul spațiu verde. Oamenii spun că astfel li se limitează spațiul pentru promenadă, iar copiii rămân fără loc de joacă.

Articol scris de Cornelia Petrescu

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here