Preţuri uriaşe la produsele pentru masa de Paşte

Masa de paste

Pregătirile pentru masa de Paşte ard la buzunare.

Explozia preţurilor din ultima perioadă îi obligă pe români să cumpere mai puţin sau deloc, în condiţiile în care cumpărăturile minime pentru sărbători depăşesc lejer 300 de lei.

CITESTE ŞI: INS face topul scumpirilor din ultimul an: Alimentele s-au scumpit fără nicio excepţie!

Carnea de miel se vinde în pieţe cu peste 40 de lei kilogramul, însă de departe cele mai mari creşteri de preţ se observă la legume şi lactate. Anul trecut, carnea de miel costa între 27-30 lei/ kg, ouăle-60 de bani bucata, cozonacul 30-35 lei/kg, roşiile de import, între 8 şi 18 lei/kg, cartofii-2 lei/kg, ridichi-1,5 lei legătura, salată verde-1,5 lei bucata, telemea proaspătă de oaie-25 lei/kg.

Ouăle, tot mai scumpe

Acum, ouăle costă 70 de bani bucata, iar cele de ţară se vând cu preţuri cuprinse între 1- 1,5 lei/bucata. Creşteri mari de preţuri s-au înregistrat la ulei, un litru din cel mai ieftin sortiment costând în prezent 9,3 lei faţă de 6,5 lei cât era în urmă cu câteva luni. Dacă anul trecut, din 100 de lei puteam cumpăra două kilograme de carne de miel, o pască şi 10 ouă, acum lucrurile nu mai stau la fel. În prezent, din aceeaşi bani, putem lua 1,5 kg carne de miel, doar jumătate de pască, nu una întreagă şi 10 ouă. Vânzările, tot mai slabe Oamenii cu venituri mici şi medii resimt cel mai mult creşterea preţurilor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here