Președintele Klaus Iohannis a depus o coroană de flori în memoria victimelor Colectiv

foto, sursa: digi24
foto, sursa: digi24

Klaus Iohannis a depus, ca în fiecare an, o coroană de flori și a aprins o lumânare în memoria victimelor Colectiv.

Vineri, în ziua în care se împlinesc 5 ani de la tragedia de la Colectiv, președintele Klaus Iohannis va promulga legea prin care statul român decontează pentru tot restul vieții tratamentul supraviețuitorilor.

„Exact vineri, când se împlinesc cinci ani, voi promulga legea care extinde perioada pentru cei care au avut de suferit”, a anunţat miercuri Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, potrivit digi24.ro.

Parlamentul a adoptat la jumătatea lunii octombrie un proiect de lege potrivit căruia cheltuielile aferente oricăror tratamente, în ţară sau străinătate, ale persoanelor a căror stare de sănătate a fost afectată în urma evenimentului de la Colectiv vor fi plătite din bugetul Ministerului Sănătăţii, pe toată durata vieţii acestora.

64 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma tragicului eveniment petrecut în seara de 30 octombrie 2015 la Clubul Colectiv din Bucureşti. Trupa Goodbye to Gravity susţinea în local concertul de lansare a unui nou album. Incendiul a izbucnit din cauza unor artificii şi s-a extins rapid.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here