Președintele Consiliului Județean Iaşi, Cristian Adomniţei, plasat în arest la domiciliu

Președintele Consiliului Județean Iaşi, Cristian Adomniţei, cercetat pentru favorizarea făptuitorului și fals intelectual, a fost plasat joi în arest la domiciliu. Decizia a fost luată de magistrații Curții de Apel Iași.

adomnitei
Cristian Adomniței

Aceeași măsură a fost dispusă și față de angajatele CJ Iași, Teodora Jinga și Carmen Irimescu, precum și Letiţia Popa, administrator al Laser CO SRL, potrivit Mediafax.

Cristian Adomniței a fost reținut, în 7 mai, de procurorii DNA, după aproximativ cinci ore de audieri, el fiind acuzat de favorizarea făptuitorului și fals intelectual, după ce le-ar fi ajutat pe Teodora Jinga și Carmen Irimescu, angajate ale CJ, să acopere nereguli privind un contract pentru tipărirea de materiale de promovare a județului.

Cristina Teodora Jinga, director executiv al Direcției Proiecte și Dezvoltare Durabilă din cadrul CJ, a fost reţinută pentru abuz în serviciu, fals intelectual în formă continuată și instigare la fals intelectual în formă continuată, iar Carmen Ingrid Irimescu, șef Serviciu Proiecte și Parteneriate din Direcția Proiecte și Dezvoltare Durabilă tot din CJ, a fost reţinută pentru abuz în serviciu, fals intelectual în formă continuată și complicitate la fals intelectual.

Totodată, a fost reținută Elena Letiția Popa, administrator al unei societăți comerciale, pentru instigare la abuz în serviciu, complicitate la fals intelectual, în formă continuată, și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.