Prahova: Hipodromul din Ploiești va fi modernizat cu 15 milioane de euro de la Uniunea Europeană

Hipodromul din PloieștiHipodromul din Ploiești, singurul hipodrom de trap din țară și unicul pe care încă se mai organizează curse de cai, va fi modernizat cu fonduri de la Uniunea Europeană. Valoarea proiectului este de 15 milioane euro, iar modernizaea va dura un an, de la începerea lucrărrilor.

Primăria Ploiești a semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru proiectul privind modernizarea și extinderea hipodromului, valoarea contractului fiind de 53.625.346 lei lei fără TVA. Administrația locală va suporta jumătate din valoarea proiectului.

Proiectul prevede modernizarea pistei de trap și realizarea unei piste de galop, construirea a șapte grajduri, a unui salivarium și a unor boxe, a unor hangare, clădiri administrative, realizarea unor ronduri de mers și prezentare și a unor drumuri de acces. În proiect mai sunt prevăzute trei parcări, una pentru spectatori, cu 162 de locuri, una VIP, cu 33 de locuri și o alta pentru echipe, cu 24 locuri.

Vechea clădire a tribunelor, aflată într-o avansată stare de degradare, va fi demolată. Cea nouă este proiectată să adăpostească gradenele pentru urmărirea curselor, sala pariurilor, un restaurant și o cafenea, dar și spațiile tehnice necesare pentru pregătirea curselor, monitorizarea și jurizarea.

Hipodromul din Ploiești, a fost concesionat în anul 2005 de Primăria Ploiești societății Ippodromi & Citta S.p.a. Roma-Italia, care se angajase să modernizeze obiectivul. Investitorul nu și-a respectat obligațiile contractuale, astfel că s-a trecut la rezilierea contractului și la evacuarea italienilor, iar după încheierea litigiilor, hipodromul a fost preluat liber de sarcini în patrimoniul Ploieștiului.

În luna martie a anului 2012, Primăria anunța că firma italiană căreia i-a fost concesionat hipodromul va fi executată silit, după ce instanța a dispus irevocabil obligarea acesteia la plata către administrația locală a sumei de aproximativ un milion de euro.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here