Poşta Română lansează un serviciu prin care se pot returna produsele comandate de pe două site-uri

magazine online poșta română Consiliul Concurenței a sancţionat compania Corsar Online SRL cu aproximativ 1.6 mil. lei pentru punerea în practică a unei concentrări economice înainte de a fi autorizată de autoritatea de concurență.

 

Veste bună pentru cei care obișnuiesc să-și facă achiziții online. Poşta Română lansează, de luni, un serviciu prin care clienţii pot returna produsele comandate de pe site-urile eMag şi FashionDays, în termen de 30 de zile de la achiziţie, în peste 500 de oficii PostCollect din toată ţara.

Prin serviciul PostCollect Retur 30, Poşta Română preia mărfurile pe care clienţii doresc să le returneze în termen de 30 de zile de la achiziţie, le transportă şi le livrează la adresele indicate de către beneficiar.

„Clientul se va prezenta într-unul din cele peste 500 de oficii poştale PostCollect, cu produsul ambalat în condiţii aferente coletelor poştale. Va înmâna oficiantului numărul AWB generat de site-ul retailerului după aprobarea cererii de retur. Timpul de livrare pentru o astfel de trimitere este Z + 3 zile lucrătoare, de la data prezentării trimiterii în subunitatea poştală”, au detaliat reprezentanţii Poştei Române, într-un comunicat de presă.

Trimiterile PostCollect „Retur 30” se pot monitoriza pe site-ul Poştei Române, de la prezentare, până la livrarea către beneficiar.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here