Polițiștii de frontieră români detașați în Grecia au salvat de la înec 40 de migranți

Aproape 40 de persoane din Siria, Irak şi Kuweit, dintre care 17 copii, care erau pe o barcă gonflabilă ce risca să se scufunde în apele Mării Egee au fost salvate de poliţiştii de frontieră români, acestea fiind predate autorităţilor elene, în Portul Chios, pentru a primi asistenţă medicală şi a fi identificare, înregistrare şi amprentate.

Echipajul navei maritime de patrulare MAI 1102 a Gărzii de Coastă, aflat în misiune de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene, a observat, în noaptea de 24 spre 25 aprilie, o ambarcaţiune gonflabilă de mici dimensiuni, supraîncărcată cu persoane, care se îndrepta dinspre Turcia către apele teritoriale ale Greciei, informează, luni, Poliţia de Frontieră.

frontiera

Poliţiştii de frontieră români au preluat la bordul navei de patrulare 38 de persoane, dintre care 11 bărbaţi, 10 femei şi 17 copii, care au declarat că provin din Siria, Irak şi Kuweit. Câteva ore mai târziu, cele 38 de persoane au fost debarcate în Portul Chios şi predate de poliţiştii de frontieră români autorităţilor elene, pentru a primi asistenţă medicală şi a fi identificate, înregistrate şi amprentate, anunță agenția de presă News.ro.

De la începutul detaşării în Grecia, în ianuarie 2017, alături de echipajele celorlalte nave aparţinând statelor membre ale UE, detaşate de Agenţia Frontex în Grecia, în cadrul Operaţiunii Comune „EPN Poseidon Sea”, poliţiştii de frontieră români de pe nava Gărzii de Coastă au salvat 704 persoane care se aflau în pericol, la bordul unor ambarcaţiuni de mici dimensiuni, în apele teritoriale elene.

LĂSAȚI UN MESAJ

*