Polițiștii au dat cu toptanul amenzi pentru taximetriști la aeroporturile din București și din țară

amenzi pentru taximetriști

Echipajele Poliției au dat cu ghiotura amenzi pentru taximetriști în zona aeroporturilor din Bucureşti şi din ţară, ocazie cu care au fost retrase și 21 de certificate de înmatriculare şi au fost reţinute cinci permise de conducere.

Taximetriştii din zona aeroporturilor din Bucureşti şi din ţară au primit peste 200 de amenzi în valoare totală de peste 66.000 de lei pentru abateri de la normele privind circulaţia pe drumurile publice şi activitatea de taximetrie.

Potrivit Poliţiei Române, joi, poliţiştii au verificat taximetrele din zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Suceava, Constanţa, Bacău şi Iaşi, controalele vizând depistarea persoanelor care practică ilegal taximetria, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate a serviciilor oferite.

Astfel, în două ore, poliţiştii de la transporturi au verificat 528 de autoturisme, în urma neregulilor constatate fiind aplicate 218 amenzi pentru taximetriști în valoare de peste 66.000 de lei. Dintre acestea, 178 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 34 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar şase pentru alte abateri.

Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 21 de certificate de înmatriculare. Totodată, au fost reţinute cinci permise de conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

*