Poliţist, prins că ducea droguri la Rahova: Ce şpăgi încasa

Penitenciarul Rahova
Penitenciarul Rahova

Un poliţist de la Penitenciarul Rahova a fost trimis în judecată după ce a cerut şi a primit suma de 3.000 de euro, ca mită, de un deţinut, pentru a introduce în unitatea de detenţie substanţe interzise. Agentul a fost prins în flagrant.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui agent de poliţie penitenciară în cadrul Penitenciarului Bucureşti-Rahova, pentru luare de mită.

CITEŞTE ŞI: ŞOCANT. Un polițist a jefuit o casă de pariuri ca-n filme, iar judecătorii au fost blânzi cu ei!

„În cauză, în perioada aprilie – mai 2022, în calitatea sa de agent de poliţie penitenciară, inculpatul a pretins, cu titlu de mită, de la un deţinut încarcerat la Penitenciarul Bucureşti-Rahova, suma de 3000 de euro, în legătură cu îndeplinirea unui act contrar îndatoririlor sale de serviciu, respectiv pentru a introduce în mod ilicit în unitatea de deţinere anumite substanţe interzise”, scrie în comunicat.

Prins în flagrant

În 25 mai, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul DGA – Serviciul Anchete, sub coordonarea procurorului de caz de pe lângă Tribunalul Bucureşti, l-au prins în flagrant pe agentul de poliţie penitenciară, după remiterea sumei de bani.

Totodată, procurorul a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, ulterior pe cea a arestului preventiv, instanţa de judecată dispunând faţă de inculpat măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de a fi menţinută măsura preventivă în cauză.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here