PNL se dezice de Cătălin Predoiu: solicitarea imperativă a Departamentului de stat e în interesul românilor

PNL

Conducerea PNL s-a dezis oficial de vicepreședintele său Cătălin Predoiu, fost candidat la Primăria Capitalei, care se arătase revoltat de tonul folosit de Departamentul de Stat al SUA.

Comunicatul prin care Departamentul de Stat al SUA cere Parlamentului să nu aprobe modificărilor la Legile justiţiei este „fără precedent şi grav”, această „solicitare imperativă” a partenerilor strategici fiind în interesul românilor, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

„Comunicatul prin care Departamentul de Stat al SUA cere Parlamentului României să nu aprobe propunerile legislative de modificare a legilor Justiţiei pentru că afectează luptă anti-corupţie şi independenţa sistemului judiciar este fără precedent şi grav. Independenţa sistemului judiciar este absolut necesară pentru o Românie normală cu instituţii democratice puternice şi stabile în care oamenii pot avea încredere”, a scris pe Facebook purtătorul de cuvânt al Partidului Naţional Liberal (PNL).

Conform sursei citate, solicitarea imperativă a partenerilor strategici ai României din alianţa NATO este în interesul românilor „pentru ca PSD-ALDE să renunţe la tentativa lor de subordonare a Justiţiei în scopuri personale”. „Este în interesul nostru şi al partenerilor noştri să construim şi să păstrăm în România un sistem democratic, cu instituţii independente puternice, bazat pe respectarea legilor”, scrie Dancă.

Reacţia lui Ionel Dancă vine după ce Statele Unite au anunţat că îşi exprimă „preocuparea” în legătură cu modificările propuse de Comisia parlamentară specială, avertizând că măsurile riscă să afecteze acţiunile de combatere a corupţiei şi independenţa justiţiei din România.

După acest anunț, Cătălin Predoiu s-a arătat, pe Facebook, revoltat de tonul folosit de Departamentul de Stat al SUA.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here