PLDM şi PDM, cele mai multe voturi la alegerile locale din Republica Moldova. Ce s-a întâmplat la Primăria Chişinău

MoldovaPartidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) și Partidul Democrat din Moldova (PDM) au obținut cele mai multe voturi la capitolul consilieri locali, raionali și municipali, conform repartizării politice la nivelul întregii țări.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale (CEC) a Republicii Moldova, liberal-democrații au acumulat 22,24% din voturile pentru consilieri în unitățile administrativ-teritoriale de nivelul întâi, cu trei procente mai puțin decât la scrutinul precedent.

Pe locul doi se află democrații, cu 21,88%, în creștere cu 3% față de alegerile locale din 2011. Democrații sunt urmați de socialiști, care au întrunit 12,25% din voturi. Comuniștii au obținut 11%, în scădere cu 18,5% față de scrutinul din 2011. PCRM este urmat de formaţiunea Partidul Nostru (PPN), cu 8,22%, de Partidul Liberal (8,13%), de candidații independenți (7,87%) și de Blocul electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova” (PPEM), cu 5,89%.

De asemenea, la alegerile de consilieri în unitățile administrativ-teritoriale de nivelul al doilea, repartizarea pe țară a voturilor după apartenența politică arată că PLDM a acumulat cele mai multe voturi (18,27%), fiind urmat de PDM (17,58%), PSRM (16,60%), PL, PPN, PCRM, PPEM și de candidați independenți.

Partidele pro-europene au obținut majoritatea în Consiliul municipal Chișinău.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.