Piromanul din Capitală a fost reținut, după șapte zile de căutări. Are 45 de ani și locuiește în Sectorul 2

Piromanul

Piromanul care a incendiat opt mașini în noaptea de 31 martie spre 1 aprilie, în București, a fost reținut sâmbătă dimineață de polițiști.

Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, care locuiește în Sectorul 2 al Capitalei, a fost reținut după șapte zile în care anchetatorii au vizionat imaginile surprinse de peste 200 de camere de luat vederi și au reuşit să-i stabilească traseul de dinainte şi de după ce a distrus maşinile.

Piromanul a fost prins și după ce polițiștii au dat publicității mai multe fotografii cu el și au cerut ajutorul populației. În multe dintre imaginile ridicate şi studiate de anchetatori, cel căutat pentru incendierea autoturismelor interacţionează cu trecători ori cu persoane care locuiesc în zona pe care a ales-o drept ţintă. În imagini, bărbatul pare relaxat, iar asta confirmă teoriile specialiştilor despre piromani.

Pompierii au descoperit că piromanul a dat cele trei lovituri de proporţii după un plan atent studiat: a pus cârpe îmbibate cu benzină sub roţile maşinilor. S-a asigurat că vehiculele iau foc, dar şi-a lăsat şi timp să dispară până izbucneşte vâlvătaia.

Primul incendiu a fost anuntat la 112 în jurul orei 23.00, pe strada Gala Galaction, unde au fost gasite trei autoturisme care ardeau cu flacară, iar cel de-al patrulea era doar afectat de căldura degajată. În scurt timp, a fost anunţat un incendiu similar pe strada Petru Rareş, unde a fost identificat un autoturism distrus în proporţie semnificativă, iar cel de-al doilea era afectat în partea frontală.

Cel de-al treilea incendiu s-a produs în strada Nicolae Ionescu, la două autoturisme care ardeau cu flacară, pe o suprafaţă de peste 80% din caroserie.

LĂSAȚI UN MESAJ