Update: Primarul municipiului Gheorgheni, Mezei Janos, reţinut de procurorii DNA Târgu Mureș

Mezei JanosPrimarul municipiului Gheorgheni, Mezei Janos, a fost reținut, luni seară, pentru 24 de ore de procurorii DNA Târgu Mureş. El a fost audiat în timpul zilei într-un caz care ar viza societatea Monturist, unde municipalitatea este acţionar cu 48%.

Primarul Mezei Janos a fost dus, luni după-amiază, la Târgu Mureş, pentru a fi audiat de procurorii anticorupţie, în urma unor percheziţii efectuate la mai multe adrese din judeţul Harghita, inclusiv la Primăria Gheorgheni şi la locuinţa edilului. Dosarul vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie şi a unor infracţiuni de fals.

Procurorii DNA Târgu Mureş au făcut luni cinci percheziţii în judeţul Harghita, la Primăria Gheorgheni, la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane.

Primarul Mezei Janos a declarat, luni dimineaţă, agenției Mediafax că procurorii anticorupţie i-au cerut „toate actele în legătură cu Monturist”. Înainte de a ajunge la audieri edilul a declarat că nu are legături cu firma la care Primăria deține 48% din acțiuni.

Mezei Janos este membru al Partidului Civic Maghiar şi se află la al doilea mandat consecutiv în funcţia de primar.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here