Pensionarii s-au săturat: Ies în stradă!

Marian Ivan
„Nea Gigi” Bidirel, cum îi spunea lumea în Pantelimon, s-a ocupat de mobilizarea pensionarilor la proteste

Pensionarii vor picheta astăzi Guvernul României.

CITEŞTE ŞI: Ajutor de 700 de lei pentru pensionarii cu venituri sub 2.000 de lei. Anunțul ministrului Muncii

„Federaţiile naţionale reprezentative ale asociaţiilor de pensionari organizează în ziua de 11 octombrie 2022, la ora 10.00, pichetarea Guvernului – Piaţa Victorei – precum şi sediile tuturor prefecturilor din ţară, pentru a face cunoscute cererile organizaţiilor de pensionari privind soluţionarea gravelor probleme cu care se confruntă milioane de seniori ai României: creşterea preţurilor la curentul electric şi la gazele naturale, la produsele alimentare, scăderea cu 19% a pensiei reale, toate acestea devastând viaţa pensionarilor.

Refuzul Guvernului de a aproba majorarea pensiilor asigurărilor sociale de stat, precum şi refuzul de a aplica prevederile Legii nr. 263/2010 referitoare la indexarea pensiilor au determinat cele trei federaţii să organizeze această manifestare de protest, sperând că de data aceasta cererile pensionarilor vor fi acceptate.”, arată Federaţia Naţională a Pensionarilor, Uniunea Generală a Pensionarilor şi Federaţia Unirea a Pensionarilor.

Pensia specială Medie a crescut de 137 de ori

Pensia specială medie a crescut, în primele nouă luni din acest an, de 137 de ori mai mult decât pensia medie a românilor obişnuiţi, transmite deputatul USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei.

„Privilegiul lor este povara noastră. În primele 9 luni din 2022, pensionarii speciali au devenit tot mai bogaţi. Pensia specială medie a crescut cu 822 de lei, iar pensia medie a bunicilor noştri a crescut doar cu 6 lei. Cifrele oficiale ne arată adevărata prioritate a sistemului de pensii publice. Un sistem creat de PSD-PNL în care pensia specială medie creşte de 100 de ori mai mult decât pensia medie a românilor obişnuiţi”, scrie Năsui, pe Facebook.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.