Încep lucrările la Pasajul Doamna Ghica. La cât se ridică investiția făcută de Primăria Capitalei

Pasajul Doamna Ghica

Primăria Capitalei vrea să înceapă lucrările de construcție la Pasajul Doamna Ghica, iar proiectul pentru avizarea investiției va fi supus votului în ședința Consiliului General al Municipiului București.

Este vorba de un proiect care ar fluidiza circulaţia în Sectorul 2 al Capitalei, în zona Doamna Ghica, Colentina, Tei sau Şoseaua Petricani.

Astfel, CGMB va supune la voti investiţia, care se ridică la 134 milioane de lei. Potrivit proiectului privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru Pasajul Doamna Ghica, valoarea totală a investiţiei se ridică la 134 de milioane lei, iar termenul de execuţie ar urma să fie de 24 de luni.

Ce impact va avea asupra traficului Pasajul Doamna Ghica

„Modernizarera acestei artere va genera un impact benefic asupra relaţiei rutiere a Capitalei cât şi a mediului înconjurător. Finanţarea proiectului se va asigura din bugetul propriu al Municipiului Bucureşti”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Potrivit raportului de specialitate, investiţia urmăreşte următoarele obiective: Realizare parte carosabilă de patru benzi de circulaţie şi separator de fluxuri pe zona mediană; amenajare trotuare; iluminat public sau deviere/relocare reţele utilităţi existente. Proiectul este complementar celui de instalare de garduri separatoare pentru linia tramvaiului 21 pe Șoseaua Colentina și a Străpungerii Doamna Ghica – Chișinău.

LĂSAȚI UN MESAJ

*