#ParisAttacks JeSuisParis Şefii de stat şi de guvern din UE condamnă atacurile de la Paris

ParisUniunea Europeană este profund şocată şi în doliu după atacurile teroriste de la Paris, se arată în declaraţia şefilor de stat şi de guvern din UE dată publicităţii sâmbătă după amiază.

„Este vorba de un atac împotriva noastră, a tuturor. Vom face faţă împreună acestei ameninţări, cu toate mijloacele şi toată determinarea”, se arată în textul citat.

Şefii statelor membre UE amintesc faptul că Franţa este o naţiune mare şi puternică: „Valorile sale de libertate, egalitate şi fraternitate au inspirat şi continuă să inspire Uniunea Europeană. Astăzi suntem uniţi cu poporul francez şi cu Guvernul Franţei. Acest act terorist reprobabil îşi va atinge obiectivul opus celui pentru care a fost comis, care era de a diviza, de a provoca frică şi de a semăna ură”.

În document se arată că binele este mai puternic decât răul şi că tot ce se va putea face la nivel european pentru securitatea Franţei va fi făcut. „Vom face tot ce trebuie pentru a învinge extremismulş, terorismul şi ura. Noi, europenii ne vom aduce aminte toţi de 13 noiembrie 2015 ca de o zi de doliu european. Toţi europenii sunt invitaţi să ţină un minut de linişte în memoria victimelor, la prânzul zilei de luni, 16 noiembrie”, se încheie comunicatul.

LĂSAȚI UN MESAJ