Parchetul îl cercetează pe Cumpănaşu, după discuţiile cu minore: Vreau să ştii că te iubesc foarte mult!

Parchetul a început urmărirea penală in rem în cazul lui Alexandru Cumpănaşu, care are mai multe postări pe TikTok, cu nick-name-ul Profu Online, şi în care are mai multe discuţii controversate cu minore.

Conform Parchetului General, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București a fost înregistrat la data de 06.01.2021 un dosar penal, ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliție, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de incitarea la ură sau discriminare, urmărirea penală fiind începută in rem.

Procurorii au început cercetările după ce în spațiul public au apărut o serie de postări și materiale video prin care o Cumpănaşu, prin mesajele transmise a incitat publicul la ură față de o anumită categorie de persoane, în speță cadre didactice.

Mesaje de iubire către minore

O înregistrare audio, care circulă de câteva luni pe Facebook prezintă o discuție între ONG-istul Alexandru Cumpănașu și o minoră de 14 ani, în care aceștia își spun unul altuia că se iubesc. Cumpănașu a confirmat pentru Libertatea autenticitatea înregistrării, dar a spus că nu a fost nimic între ei amoros, ci că ar fi vorba de o „cursă” întinsă de cei doi, prin care voiau să prindă „interlopii” și „interloapele” infiltrate pe grupurile de Whatsapp de susținători ai lui Cumpănașu.

„Ești o fată destul de dezvoltată”, „Tu ai un păr frumos”, „Colegii tăi care stau și se uită la fundul tău”, i-a spus Cumpănașu unei adolescente într-un video de pe Tik Tok.

Într-un alt video pe pe Tik Tok, Cumpănașu, care își zice Profu Online, le-a explicat tinerilor și copiilor care îl urmăresc că nu avea erecție într-un filmuleț anterior postat de el, în care dansa, ci că era „într-o situație relaxată”.

Cumpănașu: Vreau să știi că te iubesc foarte mult. Minoră: Și eu te iubesc foarte mult. Cumpănașu: (…) Tu ești sufletul meu. Ești acolo, în inima…Și mi-e foarte greu fără tine și nu vreau ca cineva să îți facă așa ceva, că n-o să te mai am aproape.

Minoră: Da, dar orice ar fi nu mă pierzi. Nu mă pierzi.

Înregistrarea telefonică cu declarația de iubire a fost publicată chiar de către adolescentă anul trecut, pe pagina ei de Facebook, însoțită de o fotografie cu cei doi. În textul postării, copila susținea că ea și Cumpănașu și-ar fi înscenat o relație pentru a întinde o cursă falșilor susținători ai lui Cumpănașu. Cine ar fi distribuit acele postări despre posibila lor relație ar fi căzut în cursă, dovedindu-se astfel că sunt trădători.

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București a fost înregistrat la data de 06.01.2021 un dosar penal, ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliție, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de incitarea la ură sau discriminare, faptă prevăzută de art. 369 Cod penal, urmărirea penală fiind începută in rem.
În fapt, s-a reținut că în spațiul public au apărut o serie de postări și materiale video prin care o persoană care domiciliază pe raza Secției 16 Poliție, prin mesajele transmise a incitat publicul la ură față de o anumită categorie de persoane, în speță cadre didactice.
În prezent, cercetările sunt efectuate de lucrătorii Secției 16 Poliție, din cadrul DGPMB, sub supravegherea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București, cauza fiind în faza administrării probatoriului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here