Parchetul European va cerceta încălcarea sancţiunilor împotriva UE! Ce spune Kovesi

Procurorii rămân independenți

Biroul Procurorului Public European (EPPO), care funcționează acum de doar un pic mai mult de un an, e bine pregătit pentru a cerceta încălcarea sancțiunilor.

CITEŞTE ŞI: Cine ar câștiga dacă ar candida Diana Șoșoacă și Laura Codruț Kovesi la prezidențiale. Ce arată sondajele

UE vrea să încrimineze prin legislația europeană încălcarea sancțiunilor împotriva Rusiei și să-i confere EPPO cât mai curând cu putință autoritatea de a cerceta astfel de cazuri, a declarat Laura Codruța Kovesi.

„Cu siguranță suntem pregătiți. O putem face”, a declarat vineri Kovesi cu ocazia unui interviu online din biroul ei din Luxembourg. „Una dintre infracțiunile potențiale legate de încălcarea sancțiunilor e contrabanda, iar pe aceea o putem investiga deja.”, a explicat ea. „Deci am putea începe și mâine, dacă am avea instrumentele juridice.”

Aproape 19 miliarde de euro, îngheţate

UE a înghețat până acum, de la invazia din februarie a lui Vladimir Putin în Ucraina, active de 18,9 miliarde de euro de aparținând unor indivizi și entități sancționați din Rusia. Kovesi are oricum foarte mult de muncă. EPPO investighează deja cazuri de fraudă contra bugetului UE totalizând peste 5 miliarde de euro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here