Parada militară de 1 Decembrie va avea loc la Arcul de Triumf, promite primarul Gabriela Firea

parada militară de la Arcul de Triumf Arcul de Triumf

Lucrările de consolidare, restaurare și conservare la Arcul de Triumf vor fi încheiate până pe 25 noiembrie, astfel încât parada de Ziua Națională să poată avea loc aici, a anunţat luni primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

„Avem garanția din partea constructorului că lucrarea se va încheia maximum pe 25 noiembrie, astfel încât — așa cum am discutat cu reprezentanții Ministerului Apărării Naționale — cu trei zile înainte de defilare să se poată face pregătirile în această zonă. Nu mai este niciun motiv acum ca acest obiectiv să nu fie finalizat, pentru că am semnat și actele adiționale necesare, am făcut și toate plățile restante, am mediat conflictele care au apărut de-a lungul anilor între constructor, proiectant și consultant. Lucrarea este aproape de finalizare, toate finisajele se vor face în această perioadă și intenția este clară, aceea ca oricine să poată vizita Arcul de Triumf”, a precizat edilul.

În acest sens, Gabriela Firea a declarat că Administrația Străzilor va amenaja treceri pietonale și semafoare, astfel încât obiectivul să poată fi dat circuitului turistic. Ea a menționat că Arcul de Triumf a fost consolidat cu ajutorul finanțării europene oferite prin Programul Operațional Regional — axa Dezvoltare Durabilă și Promovarea Turismului. Din suma totală de 6,6 milioane de euro, doar 5 milioane s-au dovedit a fi eligibili, restul urmând să fi acoperit de municipalitate. În plus, Primăria Capitalei a plătit aproape un milion de euro pentru finalizarea acestor lucrări, ceea ce a dus costul total al lucrărilor la 7,6 milioane de euro.

Firea a declarat că, în urma consolidării, Arcul de Triumf va rezista la un cutremur de peste 8 grade. Izolatorii antiseismici au trebuit să fie omologați în Europa, iar procedeul a fost unul mai îndelungat, a menționat primarul general.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here