Onțanu și-a lansat oficial partidul ADER „care se bate cu PSD-ul lui Dragnea”

partidul ader

Sute de reprezentanți ai filialelor din Partidul ADER din țară și străinătate au participat sâmbătă 16 iunie 2018, la Conferința Națională a Partidului ADER(“Ader la Democrație, Educație și Reconstrucție”). În cadrul Conferinței au fost alese forurile statutare ale formațiunii politice și liderii. Neculai Onțanu a fost votat în funcția de președinte al Partidului, Secretar General al ADER  a fost ales Marius Cosmescu iar Președinte al Consiliului Național a fost ales prof.univ.dr. Laurențiu Rece, Prorectorul Universității tehnice de Construcții București.

În ceea ce privește Consiliul Național al Partidului ADER, în cadrul Conferinței Naționale s-a decis alegerea a 53 de membri, tineri, specialiști și oameni de cultură.

„Știm de la început că nu ne va fi ușor, că vom avea destule obstacole de trecut dar hotărârea noastră este definitivă și totală. România are nevoie de o asemenea forță politică. Românii văd în fiecare zi dezbinarea, vrajba și discordia sădite cu perfidie între români. Scopul ? Nimic nou sub soare. Un popor dezbinat este o pradă ușoară în mâinile forțelor oculte. Noi vrem să facem o reîmpăcare istorică între români. Noi dorim să introducem onestitatea, seriozitatea și respectul față de oameni”, a declarat Neculai Onțanu în cadrul Conferinței Naționale.

Potrivit unui comunicat de presă emis de ADER, partidul militează pentru o abordare în spiritul creării și aplicării unor politici economice apte de a valorifica potențialul României în scopul ridicării nivelului de trai al populației și al îmbunătățirii locului ocupat de economia națională în contextul pieței europene și mondiale:

– Necesitatea urgentă  de a concepe și pune în aplicare un sistem de reglementare și încurajare a acelor activități economice care permit națiunii române să preia direct și nemijlocit efectele pozitive ale activității economice naționale în termeni de creștere economică și creare de locuri de muncă,

–  Crearea și păstrarea pe teritoriul național a centrelor de decizie majore referitoare la strategia de dezvoltare pe termen mediu și lung

– Garantarea autorității statului român asupra domeniilor și întreprinderilor importante din punctul de  vedere al exercitării rolului decizional.

–  Valorificarea, prin eficientizarea potențialului intern, apartenenței la sistemul și modelul economic european, considerând că în condițiile geopolitice actuale, prezența României în Uniunea Europeană este cea mai importantă garanție a dezvoltării și creșterii ei economice.

„România are nevoie de o abordare realistă, obiectivă și sinceră  caracterizată prin refuzul de a face promisiuni politicianiste fără posibilitatea de a fi puse în practică. Considerăm că realizarea unor obiective sustenabile ale strategiei de creștere și modernizare a economiei românești în interesul actualei generații dar și a viitoarelor generații de români, care să asigure și posibilitatea reîntoarcerii în țară a celor plecați la muncă în străinătate”, a declarat Onțanu în cadrul Conferinței Naționale.

Onțanu: Prin ce ne deosebim de celelalte partide politice ?

Partidul ADER susține o politică națională prin care dorim înlăturarea politicilor care alimentează dezbinarea și vrajba din societatea românească, susține Neculai Onțanu.

„Avem exemple istorice care ne arată că, atunci când românii au fost uniți și au avut conducători luminați au înfăptuit acte mărețe pentru ei și pentru Romania. Cei de azi ? Nu va trece mult timp, și timpul trece foarte repede, și noi contemporanii lor nu ne vom mai aminti cu nimic despre ei. De pe acum ei aparțin unei istorii a eșecului. Ne dorim să depășim stadiul de țară colonială în care actorii de ieri, dar și cei de azi, se străduiesc să poziționeze Romania la acest nivel la care marii decidenți europeni să-și mențină stăpînirea cvasitotală a pieței interne românești. Ne dorim să scoatem România din izolarea față de  marile și importantele probleme, schimbări și provocări pe care le are lumea contemporană. Dorim politici de repartiție bazate pe dezvoltarea economică, eliminarea acțiunilor demagogice, populiste prin care se măresc nesemnificativ veniturile populației concomitent cu creșterea substanțială a prețurilor produselor consumului zilnic și al utilităților care practic anulează efectul pozitiv al unor astfel de măsuri. Nu mai vrem guvernanți de ocazie. Vrem guvernanți cu garanții profesionale dovedite care să aibă o viziune de societate, să dea încredere și speranță oamenilor.
Noi dorim să acordăm românilor oferte bazate pe profesionalism și onestitate. Dorim o Românie în care resursele țării să fie sursa de venituri a românilor. Nu ne dorim o Românie în care zilnic crește rata abandonului școlar, și analfabetismul. Dorim o Românie a românilor. De aceea transmitem tuturor românilor că-i așteptăm la ADER. Fiecare dintre noi putem face ceva pentru a lucra cu respect și onestitate pentru români și pentru Romania. Omul mai întâi”, a mai declarat Onțanu în cadrul Conferinței Naționale a partidului ADER.

Istoric Partidul ADER:

În data de 23 aprilie 2018 Tribunalul Municipiului Bucuresti a emis Sentința Civilă Nr. 27 prin care:

–  a admis cererea formulată de Partidul ADER “Ader la Democrație, Educație și Reconstrucție”

–  a dispus înregistrarea Partidului ADER “Ader la Democrație, Educație și Reconstrucție” în registrul Partidelor Politice ținut de Tribunalul București. Astăzi cînd vorbim despre Partidul ADER avem organizații in majoritatea județelor țării dar și în Anglia, Austria, Franța, Italia și în Republica Moldova.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.