Nicuşor Dan, acuzat de răzbunare politică: Nu este vorba decât de linșaj, atât administrativ, cât și pe rețelele de socializare!

Nicusor Dan

Gabriela Szabo reacționează după ce a pierdut – în primă instanță – procesul împotriva Primăriei Municipiului București (PMB) și îl acuză pe Nicușor Dan de „răzbunare politică” și de creionarea unui scenariu prin care s-a dorit „neutralizarea” ei.

CITEŞTE ŞI: Avocatul Radu Dinulescu: Ciorile conduc cu 2 la 0 în meciul cu Nicușor Dan

Fosta mare atletă a României a contestat decizia concedierii din funcţia de director al CSM Bucureşti.

Tribunalul București, în anul 2022, a anulat dispoziția de detașare semnată de Primarul General Nicușor Dan și dispunând reîncadrarea Gabrielei Szabo în funcția de director al CSM București.

Totodată, Gabriela Szabo urma să primească și daune morale în valoare de 10.000 de lei, plus cheltuieli de judecată, în cuantum de 3.500 lei.
În data de 3 iunie 2022, Nicușor Dan anunțat, tot pe pagina sa de Facebook, că a înlocuit-o pe fosta atletă Gabriela Szabo de la conducerea Clubului Sportiv Municipal (CSM) București.

„Nicușor Dan a ordonat angajaților săi din propriul Corp de Control să efectueze, în lipsa mea din club, un pretins control”

Gabriela Szabo a declarat că „niciunul dintre punctele menționate de primarul general” – într-o postare pe care o etichetează drept „electorală” (detalii AICI) – nu pot fi descoperite în decizia prin care i-a fost desfăcut contractul de muncă.

Fosta atletă explică și „mutarea” făcută de Nicușor Dan, primarul general reîncadrându-o pe funcție, așa cum au decis magistrații, iar după câteva zile desfăcându-i contractul de muncă. Totul a făcut parte dintr-un scenariu pe care Gabriela Szabo îl descrie ca fiind unul de „neutralizare” și un „abuz”.

„Astăzi (n.red. – luni, 7 noiembrie) a fost pronunțată solutia în primă instanță în dosarul în care am solicitat anularea dispoziției de desfacere a contractului de muncă din funcția de Director General al C.S.M.B. Tribunalul București a decis că cererea este neîntemeiată și implicit că procedura a fost respectată.

Procedura disciplinară

Astfel, procedura disciplinară a fost confirmată din punct de vedere al legalității, deși instanța a avut spre observare documente din care rezultă fără tăgadă acționarea cu final așteptat a unei comisii ce nu și-a însușit prin semnătură raportul final pe care se bazează dispoziția Primarului.

În ceea ce privește obiectul procedurilor de instanță, niciunul dintre punctele menționate de Primarul General într-o nouă postare electorală pe Facebook nu se regăsesc în decizia de desfacere a contractului de muncă.

Astfel, Primarul General, după eșecul dispoziției de detașare a mea la Centrul Metropolitan Dalles, dispoziție anulată de instanță, a dispus reîncadrarea mea, urmată la câteva zile de măsura desfacerii contractului de muncă. Pentru a reuși această neutralizare, a ordonat angajaților săi din propriul Corp de Control să efectueze în lipsa mea din club, în perioada iunie-decembrie 2022, un pretins control (5 echipe succesive de inspectori, refuzul cererilor mele de participare în sensul de a da relații și de a împiedica sustragerea de la prezentare a documentelor de catre noua conducere). Este un abuz!”, a declarat Gabriela Szabo, în exclusivitate pentru Gândul.

„Este fără dubiu răzbunarea politică”

Raportul de Control emis în noiembrie 2022 este rezultatul lipsei de acte, dezvăluie Gabriela Szabo, „aspect menționat de inspectori, dar în principal al intenției cu care Primarul General, ce dispusese în iunie detasarea mea la Dalles pentru a obține bune rezultate manageriale și acolo (a se parcurge definiția detașării), a acționat in mod neprofesionist, afectând în mod nejustificat imaginea mea bazata pe o cariera onorabila si de necontestat în zeci de ani de activitate onestă”.

Potrivit Gabrielei Szabo, nu poate fi vorba, într-un astfel de context, decât de o „răzbunare politică” al cărei punct de pornire este chiar Nicușor Dan, primarul general al Capitalei. În același timp, fost mare atletă a României aduce precizări punctuale și în legătură informațiile prezentate de Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

„Este fără dubiu răzbunarea politică ce caracterizează acțiunea de detașare, apoi de concediere, asigurarea lipsei mele din club timp de 6 luni în care a fost efectuat pretinsul control. Niciuna dintre faptele cu caracter penal menționate în scop electoral sau pentru a vinde senzaționalul nu sunt confirmate.

Din fericire, cariera și rezultatele mele profesionale, ca și ale fiecărei echipe cu care am lucrat, nu pot fi anulate de conducători trecători, mânați nu de dorința de a construi, sau de a uni, ci de a distruge și a anula personalități atunci când acestea dovedesc în privința angajatorului neîndeplinirea nejustificată legal a atribuțiilor.

Hotărârea de astăzi (n.red. - luni, 6 noiembrie) este una nedefinitivă, urmând Curtea de Apel să judece litigiul. Înțelepciunea sau responsabilitatea pretinse funcției nu au biruit nici azi, astfel cum atestă postarea Primarului ca și tonul acesteia.

În ceea ce privește faptele prezentate în postarea de astăzi pe Facebook a Primarului General, fac următoarele precizări succinte:

Nu au existat nereguli în desfășurarea activității mele în cadrul C.S.M.B.

Premierile acordate în Club în cursul anului 2018 au avut ca bază legala normele financiare aprobate in Consiliul General al Muncipiului Bucuresti, totul raportat la perfomantele obtinute de catre participantii la activitatea sportiva.
Atât sumele încasate, cât și beneficiarii acestora, au avut o bază legală, existând transparență absoluta inclusiv in ceea ce priveste aprobarea referatelor in Consiliul de Administratie al Clubului. Pe de altă parte, decizia de desfacere a contractului de muncă s-a bazat pe cercetarea disciplinară ce a avut în vedere activitatea din ultimele 6 luni anterior momentului la care a fost numită Comisia de cercetare disciplinară de catre același Primar.
Reorganizările succesive ale instituției au fost aprobate în Consiliul General al Municipiului București, existând doar obligația de implementare la nivelul clubului. Așadar, nu poate fi vorba despre decizii ale subsemnatei,
Litigiile din perioada 2018-2022 au fost rezultat al activității din Club în timpul mandatului conducătorilor anteriori. În acest sens, eu, Gabriela Szabo, am implementat toate dispozitiile Curții de Conturi și a instituțiilor cu atribuții de control.

„Nu este vorba decât de linșaj, atât administrativ, cât și pe rețelele de socializare”

Ținând cont de toate informațiile pe care le-a prezentat, în exclusivitate, Gabriela Szabo acuză un „linșaj” din partea primarului general Nicușor Dam, atât la nivel administrativ, cât și pe rețelele sociale, acolo unde edilul Capitalei își prezintă punctul de vedere.

O imagine construită în 30 de ani de activitate sportivă poate fi demolată printr-o astfel de atitudine, mai spune Gabriela Szabo, iar „mesaje ce frizează senzaționalul, publicate în an preelectoral” de Nicușor Dan nu ar trebui să fie luate în seamă de nimeni.

„Pornind de la aceste premise, este evident că nu este vorba decât de linșaj, atât administrativ, prin folosirea funcției și calității de angajator, cât și pe rețelele de socializare, inițiat și desfășurat de Primarul General, cu scopul de a distruge imaginea creată în peste 30 de ani de activitate sportivă și managerială.

Există o explicație pentru care același Primar General a dispus achitarea sumelor restante cat și peste, către Clubul Sportiv Municipal după demiterea mea? Singura explicație este intenția Primarului de a crea premisele angajării pe funcții de conducere în club a persoanelor obediente.

Ce a publicat în mediul ONLINE

Că este vizată Gabriela Szabo ca sportiv de performanță rezultă și din articolele publicate în mediul online ulterior postării Primarului General. Eventuala sesizare a organelor penale a fost anunțată pe aceeași rețea de socializare încă din iunie 2022 de același Primar. Tocmai această anunțare a unor viitoare, posibile denunțuri penale creează premisele pentru jurnaliști de a prelua declarații nefundamentate, menite să afecteze reputația atât de sportiva, cât și de om, a mea, reputație necontestată până în prezent de niciuna dintre instituțiile statului în cadrul cărora am activat, dar nici de organismele internaționale.

Rog public media să urmărească demersurile, solicitând clarificări ce permit acuratețea informației ce se dorește a fi transmisă și să nu dea curs unor articole, mesaje ce frizează senzaționalul publicate în an preelectoral. Am incredere ca, pana la solutionarea acestui caz, adevarul va triumfa”, încheie Gabriela Szabo, în exclusivitate pentru Gândul.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.