Avocatul Radu Dinulescu: Ciorile conduc cu 2 la 0 în meciul cu Nicușor Dan

Bancă din Cișmigiu
Bancă din Cișmigiu

După ce Nicușor Dan a precizat pe pagina sa de Facebook că „Bucureștiul merge în direcția bună”,  avocatul Radu Dinulescu îl contrazice cu argumente, demonstrând contrariul.

Primarul general a scris, joi, pe pagina sa de Facebook că Bucureștiul merge în direcția bună, citând în același timp o așa-zisă analiză care vrea să demonstreze această teorie.

„O analiză foarte pertinentă și bine documentată, bazată pe cifre, date oficiale extrase inclusiv din raportul agenției Fitch care a stabilit profilul de risc al Bucureștiului cu patru trepte peste ratingul național demonstrează încă o dată că orașul merge în direcția bună”, a scris pe Facebook Nicușor Dan.

Fost șef al Departamentului Juridic din Primăria Capitalei, specializat în Drept Administrativ și Drept Urbanistic, avocatul Radu Dinulescu spune:

„Dacă mergem într-o direcție bună, nu poate să spună agenția financiară Fitch, sau altă agenție. Nicio agenție nu spune dacă mergem într-o direcție bună, spune gradul de încredere pe zona de împrumut. Adică spun dacă o țară sau un oraș sunt la un rating bun pentru a fi împrumutate”.

Avocatul enumeră marile probleme ale Bucureștiului:

„Să enumerăm: în primul rând, Bucureștiul nu mai are parcuri care să fie îngrijite, care să aibă verdeață, alei asfaltate, bănci, și tot ce ar fi civilizat pentru o capitală europeană. Este o mizerie. Iar în prezent asistăm la bătălia lui Nicușor Dan cu ciorile din Cișmigiu, bătălie câștigată, evident, și în repriza întâi și în repriza a doua, de ciori, care au 2 – 0”, explică Radu Dinulescu.

 Traficul infernal și marile gropi

„Avem niște săpături, niște găuri în oraș, pe care nu le-am mai avut de pe vremea Centrului Civic al lui Ceaușescu. Avem aceste găuri imense la care nu lucrează nimeni, vedem cu toții asta prin oraș. Avem un trafic care ne omoară zi de zi, și din punct de vedere al timpului petrecut în trafic, și din punct de vedere al poluării, în condițiile în care Nicușor Dan a promis semaforizare inteligentă, computerizată. Au trecut trei ani de mandat, a promis pasaje nenumărate, a promis locuri de parcare, a luat niște cutii de vopsea și a luat taxă pe locuri deja existente, nu a creat niciun loc în plus. Tot odată, nu a creat un metru pătrat de spațiu verde”, explică Radu Dinulescu.

Investiții blocate, bani pierduți și datorii imense la ELCEN

„A blocat toate investițiile din oraș, indiferent dacă este vorba de investiții în producție, în comerț, sau în zona rezidențială sau pentru clădiri de birouri. A blocat și emiterea de autorizații în lipsa PUZ-urilor și a atacat toate autorizațiile care s-au dat la un sector. De exemplu, 450 de autorizații emise de Sectorul 2, Municipiul București. Cu ocazia acestui blocaj au dispărut așa: 2,3 miliarde de euro la bugetul de stat în fiecare an aduși de Municipiul București din suma de 36% contribuție la PIB. Peste 100 de mii de locuri de muncă pierdute, mii de firme aflate în insolvență, aproape de închidere, și o datorie imensă la ELCEN”, mai spune Radu Dinulescu.

Potrivit avocatului, banii din PNRR pentru dezvoltarea Sectorului 2, de aproape 1,7 miliarde de euro, sunt aproape pierduți, după acțiunile de suspendare a PUZ-ului Sector 2. Este vorba de bani pentru foarte multe investiții, precum modernizarea unor mari spitale din București.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.