Ministrul Teodorovici anunță limitarea facilităților acordate studenților

Teodorovici dă milităria jos din podul PSD

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, anunță primele măsuri votate în CEx PSD cu privire la rectificarea bugetară pregătită de Guvern, respectiv  impozitarea pensiilor speciale, dar și limitarea gratuităților acordate pentru studenți pentru transportul CFR.

Facilitățile acordate studenților pe vremea când președinte al PSD era Liviu Dragnea vor deveni în scurt timp o amintire . Practic socialdemocratii au decis în cadrul CEX limitarea gratuitatilor acordate studenților pe transportul CFR.

“A fost o discuție legată de modul în care propunerea noastră la Finanțe pentru rectificare se va face. Săptămâna aceasta va fi o discuție pe tema rectificării.

”Este vorba de ceea ce de foarte mulți ani românii solicită – pensiile speciale. Credem că o variantă normală ar fi de a plafona la un nivel stabilit de 10.000 de lei și peste această sumă să fie aplicată o taxă de solidaritate”, a explicat Teodorovici.

„A doua propunere este legată de ceea ce am aplicat anul trecut în zona studenților privind gratuitatea pe cale ferată. Ne-am inspirat și din alte zone din Europa. Luăm în calcul limitarea călătoriilor pe un an și impunerea unei vârste de 26 de ani până la care să se aplice gratuitatea și să o corelăm cu situația din facultate, să nu validăm studenți cu restanțe. Sunt măsuri care nu se iau din lipsă de bani, ci măsuri care trebuie luate pentru că este logica din România”, a declarat ministrul Teodorovici.

LĂSAȚI UN MESAJ