Ministrul Sportului şi-a premiat tatăl cu 112.000 de euro!

Scandalurile nu contenesc în jurul Ministerului Sporturilor. După scandalul privind alocările bugetare pentru federațiile naționale și alte scandaluri care se țin lanț a mai apărut unul – ministrul și-ar fi premiat propriul tată.

CITEŞTE ŞI: AUR cere demiterea ministrului Novak: Strategia pentru sport este în maghiară, subtitrată în română

Asta după ce în trecut același ministru s-a premiat pe sine însuși.

Dezvăluirile au fost făcute de Sindicatul National Tineret și Sport (SNST) care anunță că a intrat în posesia documentelor care arată modul în care au fost acordate premierile pentru sportivii și antrenorii care au participat la Jocurile Paralimpice Tokyo 2020, desfășurate în perioada 24 august – 6 septembrie 2021.

Sindicatul a verificat documentele referitoare la alocările bugetare la toate capitolele, solicitările, fundamentarea și modul de acordare a sumelor respective.

Să nu mai spună nimeni că actuala conducere a Ministerului Sportului nu dă bani pentru Sport!

Novak Carol l-a premiat pe Novak Karoly cu 112.000 de euro!

Ce spun sindicaliştii

Din verificările făcute, ne-a atras atenția procedura prin care Ministerul Sportului, condus de ministrul Novak Carol Eduard, a făcut premierea rezultatelor obținute la Jocurile Paralimpice organizate la Tokyo – Japonia, în 2021, sub autoritatea Comitetului Internațional Paralimpic (IPC), la care România este afiliată prin Comitetul Național Paralimpic (CNP).

Astfel, deși în luna august 2021 Novak Karoly nu făcea parte din lotul național de ciclism pentru jocurile paralimpice, în mod surprinzător, două luni mai tărziu, pe statul de premiere și pe nota de fundamentare prin care au fost acordate premiile acesta apare ca antrenor principal – ciclism, iar Valoppi Cristiano apare ca antrenor secund.

Este, așadar, mai mult decât evident faptul că ministrul sportului Novak Carol-Eduard s-a folosit de funcția deținută, pentru a-l adăuga pe statul de premiere al Ministerului Sportului pe tatăl său, numitul Novak Karoly, ca antrenor principal, pentru a se asigura că acesta va primi un premiu în suma maximă ce s-a acordat de 554.344 lei (112.000 euro), împotriva deciziei Biroului Federal al Comitetului Național Paralimpic, care nu l-a nominalizat pe Novak Karoly nici măcar pe funcția de antrenor secund.

Novak Karoly a mai fost implicat în trecut într-un scandal legat de premieri, când a apărut pe ștatul de plată al Federației Române de Kaiac-canoe, de unde a încasat o primă de 156.579 de lei, pentru Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro 2016, conform site-ului www.libertatea.ro, care a preluat informația apărută pe blogul jurnalistului Lucian Oprea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.