Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru: reducerea CAS poate duce la tăieri de salarii pentru bugetari

Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a avertizat că o reducere a CAS de către Parlament ar putea antrena tăieri de salarii în sistemul bugetar. Invitat la Digi 24, ministrul Muncii a precizat că o astfel de măsură ar aduce pierderi la bugetul de stat de 7,7 miliarde de lei anual.

„Nu există nicio țara în lume care să aibă mai multe beneficii din partea statului, salarii mai mari pentru funcționari și în același timp taxe mai mici. Nu există așa ceva. Deci trebuie să păstrăm un echilibru, pentru că la finalul zilei, dacă nu ne mai ajung banii, va trebui să tăiem de undeva și vom tăia iar din salariile publice. E un avertisment extrem de serios”, a spus Dragoș Pîslaru.

Declarația sa vine după ce parlamentării au votat mai multe legi cu impact bugetar, chiar dacă Guvernul nu are bani pentru aplicarea lor. Două inițiative ale PSD, una privind reducerea CAS și o altă privind introducerea unui impozit specific în turism, au trecut de Senat, fără a se ține cont de poziția Ministerului Finanțelor.

Proiectul de lege privind reducerea CAS cu cinci puncte procentuale a fost votat săptămâna trecută, iar ministrul Finanțelor a avertizat asupra impactului bugetar al acestei măsuri. „Am făcut un calcul de impact, ar costă bugetul 7,7 miliarde de lei. Nu avem loc pentru o reducere a veniturilor atât de mare”, a spus Anca Dragu, ministrul Finanțelor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.